Gazdaság

Elios-botrány: a kormánynak kínos listát napvilágra kell hozni, döntött a bíróság

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)

Nagy pofonba szaladt bele az Elios-botrányban a titkolózó kormány. (Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a volt cége szakmányban nyerte a túlárazott, uniós pénzből finanszírozott közvilágítási projekteket, az EU csalás elleni hivatalának jelentését a 24.hu megszerezte, cikksorozatunk itt meg itt olvasható, a legfrissebb cikkünk pedig itt.) A bíróság – első fokon – nemrég ugyanis úgy döntött, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumnak ki kell adnia azokat az összefoglaló jelentéseket, amelyeket az EU csalás elleni hivatala, az OLAF magyarországi koordinációs irodája küldött a kormánynak 2007 és 2017 februárja között – tudta meg a Népszava.

A pert az MSZP-s Szakács László indította, egy éve, az NGM nem adta ki, most született elsőfokú ítélet. Az NGM azonban vélhetően minden követ megmozgat majd, hogy húzza az időt, ezért vélhetően másodfokra kerül az ügy.

Az Index arra emlékeztet, hogy az OLAF magyar kirendeltsége minden évben készít olyan összefoglaló jelentést, amely személyes adatot nem tartalmaz, de azt igen, hogy milyen szabálytalanságokra bukkantak a magyarországi projekteknél. Ennek napvilágra kerülése most igencsak fájna a kormánynak, amely próbálja bagatellizálni az Orbán Viktor családjáig érő csalásgyanús botrányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik