Gazdaság

Kicsit nyújtották még a 25 milliárdos tendertésztát Rogánék

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

újságíró. 2018. 02. 05. 11:03

Korábban a témában:

Két közbeszerzési módosítás, amelyben ugyanaz a nyertes trojka szerepel, több százmilliós megbízásokkal: a Szijjártó Péter barátjaként ismert Kuna Tibor érdekeltségébe tartozó Trinity International Communications Kft., illetve Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. valamint a velük közösen pályázó SPRINT Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft. A kiíró a Nemzeti Kommunikációs Hivatal volt.

Az egyik feladat nettó 480 millió forintért a MÁV Zrt.  2017. éves eredményének kommunikálása. A módosítással a közbeszerzési törvény alvállalkozásokkal kapcsolatos tavaly januári módosítását vezették át az eredeti szerződésen.

A másik feladat az Eximbankhoz kötődik, teljes körű PR- és marketingkommunikációs stratégia kidolgozása, valamint a kapcsolódó grafikai tervezés, kutatás és gyártás, nettó 132 millió forintért. Ezt a szerződést azért kellett módosítani, mert a keretszerződés, december 31-ig volt lehívható, de a teljes ellenértékét még nem sikerült lehívni, így idén január 31-ig meghosszabbították a határidőt. A szerződést egyébként december 28-án módosították.

Eredetileg 25 milliárd forint elköltését bízták a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá sorolt Nemzeti Kommunikációs Hivatalra, csak aztán úgy alakult, hogy alsó hangon 59, de akár 64 milliárd forint sorsáról dönthetett a hivatal – ez olvasható ki azokból az adatokból, amelyeket a hvg.hu rendszerezett. Azért volt lehetőség az első tervek jelentős túllépésére, mert beépítettek egy olyan szabályt, hogy akár kétszer is újra feltöltheti a keretet a propagandaminisztériumként is emlegetett Rogán-féle tárca.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.