Gazdaság

Kicsit nyújtották még a 25 milliárdos tendertésztát Rogánék

Két közbeszerzési módosítás, amelyben ugyanaz a nyertes trojka szerepel, több százmilliós megbízásokkal: a Szijjártó Péter barátjaként ismert Kuna Tibor érdekeltségébe tartozó Trinity International Communications Kft., illetve Young and Partners Kommunikációs és Tanácsadó Kft. valamint a velük közösen pályázó SPRINT Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft. A kiíró a Nemzeti Kommunikációs Hivatal volt.

Az egyik feladat nettó 480 millió forintért a MÁV Zrt.  2017. éves eredményének kommunikálása. A módosítással a közbeszerzési törvény alvállalkozásokkal kapcsolatos tavaly januári módosítását vezették át az eredeti szerződésen.

A másik feladat az Eximbankhoz kötődik, teljes körű PR- és marketingkommunikációs stratégia kidolgozása, valamint a kapcsolódó grafikai tervezés, kutatás és gyártás, nettó 132 millió forintért. Ezt a szerződést azért kellett módosítani, mert a keretszerződés, december 31-ig volt lehívható, de a teljes ellenértékét még nem sikerült lehívni, így idén január 31-ig meghosszabbították a határidőt. A szerződést egyébként december 28-án módosították.

Eredetileg 25 milliárd forint elköltését bízták a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá sorolt Nemzeti Kommunikációs Hivatalra, csak aztán úgy alakult, hogy alsó hangon 59, de akár 64 milliárd forint sorsáról dönthetett a hivatal – ez olvasható ki azokból az adatokból, amelyeket a hvg.hu rendszerezett. Azért volt lehetőség az első tervek jelentős túllépésére, mert beépítettek egy olyan szabályt, hogy akár kétszer is újra feltöltheti a keretet a propagandaminisztériumként is emlegetett Rogán-féle tárca.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik