Gazdaság

Pert vesztett a diplomát hazudó fideszes politikus, a DK-sokat felmentették

Októberben írtunk arról, hogy a bíróságon első fokon megnyert egy rágalmazási pert Hévíz Fidesz-KDNP színekben induló későbbi (egyben jelenlegi) polgármestere, Papp Gábor. A pert a Blikk újságírója és két DK-s politikus ellen indította, mert ők hárman nyilvánosságra hozták, hogy a polgármesternek nincs felsőfokú végzettsége. A felsőfokú végzettségről egy uniós pályázathoz kellett nyilatkozni, amit meg is nyert a város, és amelynek révén a polgármester és felesége összesen 3 millió forint díjazást vehetett fel. A polgármesternek egyébként tényleg nincs diplomája, a nyelvvizsga hiányzik hozzá. Papp azonban azt állította, hogy ő nem hazudott és nem csalt.

Diplomát hazudott, de pert nyert a fideszes politikus
A bíróság szerint Hévíz polgármestere nem jutott előnyhöz azzal, hogy egy pályázatban felsőfokú végzettségűként szerepelt.

A bíróság első fokon a polgármesternek adott igazat, az alpereseket pedig megrovásban részesítette. Ezután mindnyájan fellebbeztek. A vádlottak felmentésért, a polgármester súlyosításért folyamodott mert pénzbüntetést szeretett volna elérni.

Másodfokon pénteken tárgyalta az ügyet a bíróság, és mint a 24.hu az egyik alperestől, Kovács Viktória keszthelyi DK-s képviselőtől megtudta,másodfokon a bíróság nem a fideszes képviselőnek adott igazat, azaz felmentették a rágalmazás és becsületsértés vádja alól az újságírót, valamint a két DK-st is.  

A bíróság többek között alkotmánybírósági és strasbourgi jogálláspontokra hivatkozva azt állapította meg, hogy az alperesek csupán a közösségre tartozó közérdekű információkat hoztak nyilvánosságra. A felperes fideszest pedig a 100 ezer forint teljes perköltség megfizetésére kötelezték. Papp Gábor ügyvédje fellebbezést jelentett be.

Kiemelt kép: Kovács Viktória és Nagy Zoltán, a perben felmentett két DK-s képviselő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik