Gazdaság

Még Csopakon is drágább a lakópark, mint Budapesten

De a fővárost se kell félteni négyzetméterárakban. A lakóparkok továbbra is nagyon népszerűek.

Bár az átlagosnál drágábbak, mégis töretlen a lakóparki lakások népszerűsége, amik nagy része számos extra szolgáltatást, például edzőtermet vagy uszodát is nyújt a beköltözőknek – írta a szerdai Magyar Nemzet.

A lapnak az Ingatlan.com keresőportál vezető gazdasági szakértője elmondta, hogy meglepő módon a legdrágább lakóparki lakásokat nem Budapesten, hanem Siófokon kínálják.

Lakóparkok zömében a sűrűn lakott vidéki nagyvárosokban, illetve a fővárosban épülnek, mivel a népesebb településeken van megfelelő nagyságú fizetőképes kereslet – fejtette ki Balogh László. Az ilyen lakások általában drágábbak, mint az egyéb társasházi ingatlanok, ennek ellenére népszerűek a befektetők körében, mivel viszonylag könnyen és magas áron találnak bérlőre.

Amíg egy társasházi lakás általában havi 80-100 ezer forintért vehető ki egy hónapra, addig a felkapott lakóparkokban ennek akár a dupláját is elkérhetik egy-egy bérleményért.

Az Otthontérkép.hu adataiból kiderül, hogy Budapesten az elhelyezkedés szerint akár háromszoros is lehet a különbség az árak között. A “drágasági rangsort” a Balaton vezeti, élen Siófokkal, ahol 1 millió forintos négyzetméterárra számíthatnak a vásárlók, de például Csopakon is 757 ezer forint a négyzetméterenkénti ár, Budapest a négyzetméterenként 705 ezer forint árral csupán a harmadik helyen áll.

(MTI; Kiemelt kép: MTI Fotó/Kallos Bea)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik