Pénzügy

Török befektetőuraké lett a Közvágóhíd védett épülete

Török ingatlanbefektető cég veszi meg az egykori Közvágóhíd épületét – tudta meg a Napi.hu.

A fővárosi védett épület további sorsa egyelőre nem ismert. Már elkezdődött a bérlők kiköltözése, szeptember végén pedig át is adhatják az ingatlant az új tulajdonosnak. Az üzlet értéke nem ismert, de a budapesti lakásárak és a terület fekvése alapján a 10 milliárd forintos vételár sem elképzelhetetlen.

Megvette egy igazgató, most eladja

Az egykori Közvágóhíd 13 hektáros területéből 5,4 hektárt még évekkel ezelőtt adott el Ináncsy Miklós, a Budapesti Húsnagyker vezérigazgatója. E tranzakcióval 2011-ben került be a 100 leggazdagabb magyar üzletember közé 12,1 milliárdos vagyonnal. Az akkor eladott területen azóta egy holland-izraeli cég építkezik: a Metrodom néven futó lakóparki projekt első fázisát már átadták, a második – több mint 300 lakásos – épület most épül.

Ináncsy tulajdonában mára egy 1,6 hektáros terület maradt, ezen folyik most az Allure lakópark alapozása. A tulajdonos és családja által irányított beruházásban összesen 550 lakás épül. Az első etap lakásainak 90 százalékát már eladták – jórészt vidéki lakosok vettek ingatlant, és szinte mindannyian készpénzben fizettek.

A terület legszebb része az egykori gigantikus vágóhíd épülete, amelyet most értékesített. A befektető tervei egyelőre nem ismertek. Az adásvételnek nem tárgya ugyanakkor az egykori hústőzsde épülete, amely továbbra is Ináncsy tulajdonában marad. A 6800 négyzetméteres, és külön helyrajzi számon szereplő palota hasznosítására már vannak elképzelések, ám még nem döntött a tulajdonos.

Ajánlott videó