Közélet
Budapest, 2016. június 10.
A Feneketlen-tó látképe a fõváros XI. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. *** Local Caption *** A Budai Arborétum az ország egyik leggazdagabb arborétuma övezi a kertészeti felsõoktatás fellegvárának keretet adó Szent István Egyetem budai campusának épületegyüttesét. Az arborétum a Gellért-hegy déli lábánál terül el, a Villányi út–Szüret utca–Somlói út között. Területét a Ménesi út két, korban és jellegben elváló részre osztja: az Alsó és a Felsõ Kertre.

Óriási lakóparkot építenének a Feneketlen-tó mellé

24.hu
24.hu

2017. 08. 02. 18:24

A Feneketlen-tó kertvárosias környezetébe 3 tömbös lakóparkot és mélygarázst építenek, írja a Heti Válasz. A konkrét számok jól megmutatják mi vár a XI. kerületre:

350 lakás és 500 parkolóhelyes mélygarázs.

A Horizon Development Kft. a Diószegi út 37. szám alá álmodta meg a létesítményt, vagyis a tó közvetlen közelébe.

Múlt héten volt egy lakógyűlés, ahol Kovács Attila, a cég társtulajdonos-ügyvezetője is megjelent, aki a lap szerint azt éreztette: a helyieknek nem lázadni kéne, hanem hálálkodni, hogy nem egy irodaházat épít.

A legnagyobb gond viszont állítólag az, hogy a környék iskolái, óvodái már így is tele vannak, és az 500 férőhelyes parkoló is indokolatlannak tűnik.

Az engedélyezési tervet egyébként még nem küldték el az önkormányzathoz, így az újbudai tervtanács sem adta áldását egyelőre semmire.

A Miniszterelnökség által felügyelt telek egyébként egy Walnut Estat nevű részvénytársaságon keresztül került a ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-től a Horizonhoz, de a Walnut csak néhány napig volt tulaj.

A Horizon a DVM Group tagja, mely az utóbbi időben több állami megbízást is kapott. Dolgoztak az Eiffel Palace irodaházán, ők kivitelezték az Andy Vajna és Vajna Tímea által felfuttatott Dorottya utcai gyémántboltot, újabban pedig az Erzsébet-táborok renoválási munkáiból is kivehetik a részüket.

(kiemelt kép: MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.