Közélet

Óriási lakóparkot építenének a Feneketlen-tó mellé

A Feneketlen-tó kertvárosias környezetébe 3 tömbös lakóparkot és mélygarázst építenek, írja a Heti Válasz. A konkrét számok jól megmutatják mi vár a XI. kerületre:

350 lakás és 500 parkolóhelyes mélygarázs.

A Horizon Development Kft. a Diószegi út 37. szám alá álmodta meg a létesítményt, vagyis a tó közvetlen közelébe.

Múlt héten volt egy lakógyűlés, ahol Kovács Attila, a cég társtulajdonos-ügyvezetője is megjelent, aki a lap szerint azt éreztette: a helyieknek nem lázadni kéne, hanem hálálkodni, hogy nem egy irodaházat épít.

A legnagyobb gond viszont állítólag az, hogy a környék iskolái, óvodái már így is tele vannak, és az 500 férőhelyes parkoló is indokolatlannak tűnik.

Az engedélyezési tervet egyébként még nem küldték el az önkormányzathoz, így az újbudai tervtanács sem adta áldását egyelőre semmire.

A Miniszterelnökség által felügyelt telek egyébként egy Walnut Estat nevű részvénytársaságon keresztül került a ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-től a Horizonhoz, de a Walnut csak néhány napig volt tulaj.

A Horizon a DVM Group tagja, mely az utóbbi időben több állami megbízást is kapott. Dolgoztak az Eiffel Palace irodaházán, ők kivitelezték az Andy Vajna és Vajna Tímea által felfuttatott Dorottya utcai gyémántboltot, újabban pedig az Erzsébet-táborok renoválási munkáiból is kivehetik a részüket.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik