Gazdaság

Válasz.hu: Mészáros Lőrinc megvenné a Mátrai Erőművet

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége megvenné a Mátrai Erőművet – értesült piaci forrásokra hivatkozva a Válasz.hu.

Két villamosenergia-termelésre szakosodott vállalatot is létrehozott novemberben a Mészáros Lőrinc-féle Status Capital Zrt. által kezelt Status Energy Magántőkealap. Az új cégeket Status Geo Invest, illetőleg Status Power Invest Kft. névre keresztelték. Előbbi tevékenységi körei között a bányászat is feltűnik, utóbbihoz az áramelosztáshoz kapcsolódó feladatokat csoportosították, írta a lap.

Piaci forrásaink szerint a visontai székhelyű, ugyancsak bányászat–áramértékesítés-profilú Mátrai Erőmű lehet a Status-csoport célpontja; a jelenleg még német tulajdonú energetikai egységet – az Index korábbi értesülése szerint – talán cseh partnerekkel közösen vásárolná meg a felcsúti polgármester”

– írták.

Korábban azt írtuk, hogy Mészáros Lőrinc egyik tőzsdei vállalata szintén óriási dobásra készül: a Konzum Nyrt. december 8-i rendkívüli közgyűlésén a cégvezetés arra kér felhatalmazást a részvényesektől, hogy a saját tőkét az 521 milliós szintről öt év alatt 30 milliárd forintra, vagyis a mostani majdnem hatvanszorosára emelhesse.

Nagy ugrásra készül Mészáros Lőrinc
Ha bejönnek a tervei, eszméletlen mennyiségű tőkében úszhat a cége a következő öt évben.

A válasz.hu emlékeztet: Mészáros részben ezen a cégen keresztül lett idén többségi tulajdonos a nukleáris erőművekkel foglalkozó cseh Královopolská Ria magyarországi leányvállalatában, amely alighanem a Paks 2-bizniszből készül hasznot húzni.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik