Gazdaság

Négycsillagos szuperszállodát vett Mészáros Lőrinc

meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)
meszaros-lorinc(210x140).jpg (Array)

Valójában csak egyik zsebéből pakolt át a másikba, mert a Budapesti Értéktőzsde honlapján (itt és itt) közzétett bejelentés értelmében a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Konzum PE Magántőkealap megvásárolta az Opimus Group Nyrt.-től a Holiday Resort Kreischberg-Murau GmbH-t. És a Konzum, valamint az Opimus mögött is a felcsúti polgármester sejlik fel.

Az ügylettel a Konzum PE tulajdonába került az Ausztriában bejegyzett társaság lényegi vagyonát képző, 7.362 négyzetméter alapterületű Relax Resort Kreischberg wellness szálloda, illetve a szállodához tartozó 8.500 négyzetméteres telekingatlan is.

A 2008-ban épített, 91 szobás, négycsillagos Hotel Relax Resort a kreischbergi sípályák központjában, közvetlenül a központi sífelvonó előtt fekszik. Az évi 269 napos működési időszakban a szálloda foglaltsága meghaladja a 80 százalékot. A hotelt – határozott idejű bérleti szerződés alapján – jelenleg a Relax Gastro & Hotel GmbH üzemelteti.

A tranzakció értéke 13 millió 400 ezer euró, ami 4 milliárd forintnál is több.

A közlemény szerint az adásvétel része annak a portfólió-rendezési törekvésnek, melyben a két tőzsdei vállalat stratégiájának megfelelő területek szerint szervezi át érdekeltségeit. Ennek megfelelően a Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, míg az Opimus a média, az ipar és mezőgazdaság területén keres akvizíciós célpontokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik