Gazdaság

Hosszabbít az Év fiatal vezetője pályázat

manager (manager)
manager (manager)

Az előzetesen meghirdetett határidőnél tovább, egészen december 1-ig küldhetik pályázataikat a jelentkezők az „Év fiatal vezetője – 2017 díjra” – írta közleményében a díjat kiíró Fiatal Vezetők Akadémiáját működtető Coaching Team.

Ismét lehet pályázni az Év Fiatal Vezetője díjra
A pályázattal és a díjjal a vezetői szerep tudatos megélésére hívják fel a figyelmet.

Mivel több nagyvállalattól érkezett jelzés, hogy a színvonalas pályázat elkészítéséhez valamivel több időre lesz szükség, a pályázat leadási határidejét is kitolták, egészen december elsején éjfélig várják a 40 év alatti vezetők pályaműveit. A hosszabbítást indokolta az is, hogy a meghirdetés óta újabb nagyvállalati támogatók álltak a díj mellé, így a velük való hatékony kooperáció kialakítása is időigényes volt.

A díjra olyan 40 év alatti vezetők pályázhatnak, akiknek legalább egyéves vezetői tapasztalatuk van, és akik legalább öt főből álló csapatot irányítanak a mindennapok során. A díjra többféle kategóriában (nagyvállalati, kkv, nonprofit, állami) lehet pályázni. Az ünnepélyes díjkiosztó 2018 februárjában lesz, ekkor derül fény arra, ki lesz Magyarországon 2017 Év Fiatal Vezetője.

A felfokozott érdeklődést részben annak tudjuk be, hogy az ügy mellé álltak a hazai Top200-ban szereplő vállalatok, így például – platina fokozatú támogatóként – ING Bank, vagy arany fokozatúként a Vibrocomp, ezüst fokozatú támogatóként a Szerencsejáték Zrt. és a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., bronz fokozatúként pedig a Becton Dickinson Hungary. Még fontosabb szempont, hogy olyan elismerést kaphatnak a fiatal vezetők, amely a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet

– hívja fel a figyelmet a díj üzenetére Tóth Annamária szakmai vezető.

A Coaching Team szakmai vezetője elmondja azt is, hogy a bírálók ugyanakkor a fődíj mellett különdíjakkal, és a további helyezetteknek járó díjakkal is készülnek képzési programok, tanfolyamok, szakkönyvek formájában. Külön figyelem övezi a legjobb 30 év alatti vezető különdíjat is, hiszen a győztes még a fiatal vezetők között is a legrátermettebb utánpótlást képviseli majd.

A díj meghirdetése óta egyre élénkebb az érdeklődés a pályázók részéről, így könnyen elképzelhető, hogy idén is rekordot dönt a pályázók száma.

A pályaművek érkezésével párhuzamosan a neves szakemberekből álló zsűri már megkezdte az értékelési szempontok összehangolását. A zsűri a bírálatkor figyelembe veszi majd a pályázó szervezeten belül betöltött pozícióját, eredményeit, de nagy hangsúlyt helyeznek arra is, hogy a pályázó mennyire önreflektív, képes-e, szeretne-e tovább fejlődni, kész-e a folyamatos tanulásra, önfejlesztésre.

A díjról

A pályázat célja azon fiatal vezetők elismerése, akik 40 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. A vezetés olyan szegmenseinek hangsúlyozása, amely túlmutat a sikeres egyéni eredményeken, a hatékonyságon, a menedzseri szintű feladatok megfelelő ellátásán. A pályázat a vezető, az úgynevezett leader szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlődésének igényét, a tudatosságot helyezi fókuszba.

Kiemelt képünk: Northfoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik