Gazdaság
Budapest, 2016. július 4.
A Fõvárosi Kéményseprõipari Kft. (FÕKÉTÜSZ) kéményseprõje egy csepeli házban a kondenzációs gázkazánt és annak égéstermék-elvezetõ csövét ellenõrzi a Fenyves úton 2016. július 4-én. A kötelezõ kéményellenõrzés és -tisztítás július 1-jétõl ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósághoz (OKF) került. Korábban a kéményseprés már olyan drága volt, hogy sokakat ez riasztott el a rendszeres ellenõrzés megrendelésétõl.
MTI Fotó: Marjai János

DK: az EU szerint Orbán miatt fizetünk kétszeres árat a gázért

24.hu
24.hu

2017. 10. 26. 13:47

Korábban a témában:

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője kérdést intézett az Európai Bizottsághoz az orosz gázóriás, a Gazprom túlzott magyarországi piaci befolyásával kapcsolatban és aziránt érdeklődött, mennyivel növeli ez a befolyás a hazai gázárakat.

Válaszában Arias Cañete biztos rámutatott: a Bizottság már trösztellenes eljárást indított, mert gyanúja szerint a Gazprom Magyarországon visszaél erőfölényével. Ezt azért teheti meg, mert az ország túlzott mértékben függ ettől az egyetlen szolgáltatótól. A magyar kormány azonban mindeddig nem élt azokkal a lehetőségekkel, amiket az Unió javasolt az egyoldalú függés lazítására, holott a világpiacon az oroszok fölszámította ár alig feléért juthatna gázhoz.

A DK közleménye szerint a kormányváltás után az Unió segítségével föl fog lépni a Gazprom egyoldalú befolyásának visszaszorításáért, aminek eredményeképpen a gáz a világpiacihoz jóval közelebbi áron juthat el a fogyasztókhoz. Ezzel megfogalmazásuk szerint a a Fidesz szemfényvesztése után igazi rezsicsökkentést fognak megvalósítani.

Ebben a cikkben egy konkrét példán át elmagyaráztuk, mi volt a blöff a rezsicsökkentésben:

Számlákkal bizonyítjuk, hogy kamu a rezsicsökkentés
Egy átlagos gázfogyasztó számlái világosan megmutatják, hogy rizsa a rezsicsökkentés. Csak vissza kell menni a kormányváltás előttig. Valójában nem megtakarításról, hanem túlfizetésről van szó.

Kiemelt kép: MTI, Marjai János

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.