Gazdaság

Két óra elég lehet, ha egy kis titkos légyottra vágyunk

társkeresés, randi (randevú, szerelem, )
társkeresés, randi (randevú, szerelem, )

Tízből négy szállásadónál próbálkoztak már be rövid foglalással, egyharmaduknál ez ráadásul havi rendszerességgel megtörténik, de vannak olyanok is, akiknél hetente beesnek a titkos légyottra vágyók. A rövid foglalások mintegy fele 5 óránál kevesebb időre szól, ezen belül a 2 órás időtartam a legelterjedtebb.A Szallas.hu a már javában zajló Év Szállása verseny alkalmából készített friss felmérése szerint azonban az üzemeltetők többsége igyekszik kivédeni az ilyen típusú megkereséseket azzal, hogy a foglalás feltételeinél megszab egy minimum időtartamot, ami jellemzően egy vagy két éjszaka.

A titkos randevúzás különösen a 31-50 éves korosztály körében elterjedt, az ilyen típusú foglalások több mint kétharmadát ők adják. Előfordult már azonban kirívó eset is, az egyik szállásadó ugyanis arról számolt be, hogy egy alkalommal egy 68 éves úr érkezett hasonló korú partnerével romantikázni.

Apartmanba, panzióba vagy vendégházba megyünk, ha lopott órákra vágyunk

A lebukás veszélye miatt kerüljük a 4-5 csillagos szállodákat, hoteleket, ahol nyüzsögnek a vendégek, helyettük inkább leggyakrabban apartman (45,7%) vagy panzió, vendégház (44,8%) típusú szálláshelyet választunk, ahol kellő feltételek biztosítottak a teljes inkognitóhoz.

Ilyen kényes szituációban igyekeznek elővigyázatosak lenni a vendégek, nehogy egy nem várt ismerős tetten érje őket – mondta a portál marketingmenedzsere, Mészáros Judit.

A romantikázni vágyó vendégeknek általában nincsenek túlzó igényeik, mindössze diszkréciót várnak a személyzettől.

A láthatatlanság a legtöbb vendég számára fontos, ezért foglaláskor sokaknak szempont az eldugott parkolási lehetőség – magyarázta Mészáros Judit.

Akad azonban olyan szállóvendég is, aki behűtött alkoholt vagy éppen befűtött szobát kér a szolgáltatás mellé.
A távozás hevében gyakran előfordul, hogy ott marad ez-az. A legtöbbször fehérneműre és valamilyen szexuális segédeszközre bukkan ilyenkor a takarító a szobában. Bár a szállásadók mindent megtesznek a diszkréció érdekében, húszból egy mégis volt már szemtanú egy-egy lebukás során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik