Gazdaság
Országgyűlés 2014 - A Hajléktalankérdés a politikában - A Political Capital konferenciája

Dollárpapa: az Együtt pénzmosás gyanújával jelentené fel Orbán Viktort a NAV-nál

24.hu
24.hu

2017. 09. 12. 10:53

Juhász Péter az Együtt politikusa Facebook-oldalán számolt be róla, hogy írt a NAV-nak, indítsanak vizsgálatot a baltás gyilkos kiadatása ügye kapcsán, amit Orbán Viktor miniszterelnök személyesen rendelt el. A HírTV-ben is beszélt a feljelentésről.

Hétfőn meg is jött a válasz az adóhatóságtól: csak akkor tehet bejelentést, ha kitölti a honlapjukon az erre szolgáló formanyomtatványt és aztán elektronikusan beküldi. Igen ám, de azt csak akkor lehet elküldeni, ha megadjuk a szerintünk pénzmosást végző vagy terrorizmust finanszírozó cég vagy magánszemély adószámát. Ez a magánszemély pedig vélelme szerint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Hozzátette: annyit tudunk, hogy az azeri diktátor családjához köthető számláról olyan magyar bankba érkezett kétmilliárd forintnyi dollár, amit azóta Orbán Viktor Mészáros Lőrinc nevére megvett.

Baku, 2010. szeptember 14.
A Bakuban tartott AGRI csúcstalálkozó keretében Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú megbeszélést folytatott Ilham Alijevvel (j), Azerbajdzsán elnökével. A találkozó résztvevői áttekintették a két ország közötti oktatási kapcsolatok fejlesztésének lehetőségét, valamint az Európai Unió keleti kapcsolatrendszerének ügyét.
Szabadon felhasználható felvétel.
MTI Fotó: Burger Barna
Magyarországig érnek a 745 milliárd forintos azeri pénzmosási ügy szálai
Megmutatjuk, hogyan most tisztára a pénzét észt bankokon keresztül az azerbadjzsáni elit.

Mindez azután, hogy Orbán Bakuban tárgyalt, majd személyesen utasítást adott a gyilkos szabadon engedését lehetővé tevő kiadatásra.

Ez nekem elég gyanú ahhoz, hogy ki kelljen vizsgálni ő kapott-e pénzt az azeriektől. Úgyhogy írtam a Miniszterelnöki hivatalnak Orbán adószámáért, hogy megtehessem a bejelentést – jelentette ki Juhász. Nem hiszem, hogy nagyon bonyolult kideríteni, hogy mi lett azzal a pénzzel. Legalábbis el lehet indulni: Vagy tovább utalták, vagy felvette valaki készpénzben. Ha utaltak, annak nyoma van, ha egy bankfiókban készpénzben vették fel, akkor meg egy aláírásnak kell lennie a papíron. Persze az is lehet, hogy automatából vette fel pár százezrenként Orbán, de akkor még videó is lesz róla – tette hozzá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.