Gazdaság

Varga a kvótaperről: hosszú távon az európai döntések nem befolyásolják a magyar gazdaság lehetőségeit

Ki kell értékelni az Európai Bíróság kvótaperben hozott döntését, meg kell nézni az indoklást, hosszú távon azonban az európai döntések alapvetően nem befolyásolják a magyar gazdaság lehetőségeit – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Európai Bíróság döntésének gazdasági hatására vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva szerdán, Budapesten.

Döntött az Európai Bíróság: Magyarországnak is be kell fogadnia a menekülteket
Elutasították Magyarország és Szlovákia keresetét a kvótákkal kapcsolatban.

Hangsúlyozta: a magyar gazdaság növekedése stabil, az elmúlt években több szektor is bekapcsolódott a gazdasági bővülésbe.
A miniszter abban bízik, hogy a következő években a magyar gazdaság lendülete kitart, és megtörténik az a felzárkózás, amit mindenki szeretne. Újságírói kérdésre Varga Mihály kifejtette, biztonság nélkül nincs befektetés, beruházás, a pénzét mindenki oda viszi, ahol biztonságban tudja.

Szijjártó: Ez felháborító!
A politika megerőszakolta az európai jogot és az európai kultúrát. Megnyilatkozott a külügyminiszter a bírósági döntésről.

Varga emlékeztetett: Magyarország az elmúlt időszakban jelentős külföldi tőkét vonzott, ennek egyik alapja pedig az, hogy garantálja minden beruházás, befektetés, magánszemély biztonságát. Szerinte szükség volt a migrációs politikában a magyar vélemény kinyilvánításra, kiállásra, mert szerinte ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország a következő időben még vonzóbb legyen a külföldi beruházóknak.

http://24.hu/belfold/2017/09/06/kosa-a-kvotaperrol-soros/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik