Gazdaság

Döbbenetes, mire ver el 1 milliárd dollárt az amerikai csokimulti

Nekimennek a trumpi vonalnak, miszerint bele kell tojni a Föld klímájába.

Miközben Donald Trump még mindig olyanokat csinál, hogy klímaegyezményekből lépked ki és klímaszkeptikusokat nevez ki a NASA élére, a nagy világcégek már tudják, hogy tenniük kell a globális felmelegedés ellen. Ha másért nem, akkor azért, mert elpusztulnak a potenciális vásárlóik, ha nem teszi valaki rendbe az éghajlatot.

A Mars – igen, a Mars csoki, az M&Ms, a Skittles gyártója – úgy döntött, 2050-ig 60 százalékkal csökkenti az ökológiai lábnyomát. Erre 1 milliárd dollárt szánnak a cég költségvetéséből – írja a Hill.

Barry Parkin, a Mars fenntarthatósági igazgatója azt mondta, ugyan látni globálisan sok felajánlást, elköteleződést az ügy mellett, de nem haladunk elég gyorsan a jó irányba. A Mars a hamarosan New Yorkban kezdőd ENSZ-közgyűlés és klímahét előtt tette a bejelentését, ami tehát nem véletlen időzítés.

Parkin hozzátette, a céget ellátó rengeteg farmert és földművest is segítik majd az átállásban, hisz tőlük függ az élelmiszeripari multi sorsa. Úgyis ezt a legalsó szintet sújtja a legjobban a klímaváltozás, elég az emelkedő kakaóárakra gondolni az egyre rosszabb termések miatt.

Az igazgató szerint a Mars csalódott a Trump-kormányzat döntése miatt, hogy kilép a párizsi klímaegyezményből. Ők nem hisznek a politikában, inkább a tudományos nézetekben és a kollektív cselekvésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik