Élet-Stílus

A fehér és a fekete csokoládé óta nem volt ilyen újítás

A tejcsokoládé, a feketecsokoládé és fehércsokoládé után megalkották a negyedik típust. Ez a rubintcsokoládé.

80 évvel azután, hogy svájci csokoládékészítők a tejcsokoládé és fekete csokoládé után megalkották a fehér csokoládét, egy negyedik típussal bővült a csokicsalád. A zürichi székhelyű Barry Callebaut kakaó- és csokoládékészítő cég szerdán jelentette be, hogy több éven át tartó próbálkozás után elkészültek a rubintcsokoládéval.

A cég Sanghajban mutatta be az újítást, amit közleményük szerint a Ruby kakaóbabból hoztak létre, és a nevéhez méltóan vöröses színben pompázik. Az új, erőteljes ízű csoki a bogyósgyümölcsöket lehet felfedezni  – írták közleményükben. Amiben kiemelik, hogy a rubintcsokoládéhoz nem használtak semmilyen színezéket, vagy aromát.

Rubintcsokoládé. Fotó: Barry Callebaut

A csoki megalkotása éveken át tartó munka eredménye, amit a Barry Callebaut franciaországi és belgiumi kutató-fejlesztő központjaiban végeztek, a brémai Jacobs egyetemmel együttműködve.

Fotó: Barry Callebaut

A Kennedy’s Confection című szaklap szerkesztője, Angus Kennedy a Sunnak nyilatkozva dicsérte a rubintcsokoládé „könnyed, gyümölcsös ízét”, ami miatt észre sem veszi az ember, hogy egymás után falja egyiket a másik után. Elmondása szerint emiatt sokkal többet meg lehet enni belőle, mint a hagyományos csokoládéból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik