Gazdaság

Letelepedési kötvények: első fokon pert nyert a TI

A Transparency International Magyarország (TI) pert indított az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen, ugyanis szerintük a bizottság kijátszotta az Alaptörvény azon rendelkezését, miszerint átláthatatlan társaságokra közpénzt bíztak. Mégpedig úgy, hogy a letelepedési kötvények esetében a gazdasági bizottság dönthette el, hogy mely cégek kapjanak engedélyt a kötvényforgalmazásra, a bizottság pedig gyakorlatilag offshore cégeket bízott meg a feladattal.

A bíróság elsőfokú ítéletében a TI-nak adott igazat. Azt egyelőre nem tudni, hogy a gazdasági bizottság fellebbez-e a döntés ellen, de nagy valószínűséggel igen, hiszen a kötvények ügyében a kormány a titkolózás híve. Olyannyira, hogy a minap maga Kövér László dobott vissza a letelepedési biznisszel kapcsolatos kérdéseket, mondván, az nem tartozik a kormány feladatkörébe.

Mindenki nyert a magyar letelepedési kötvényen, csak az ország bukott milliárdokat
Több offshore cégnél bontanak majd pezsgőt a százmilliárdos profit örömére, amennyiben idén valóban véget ér a magyar letelepedésikötvény-program. Hazánk közben toplistás a kínaiaknak pénzért letelepedési engedélyt adó országok sorában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik