Közélet

Kövér: A letelepedési kötvény nem a kormány feladatköre

Úgy tűnik, a kormány megelégelte, hogy Demeter Márta újra és újra kérdéseket ad be az offshore cégekhez köthető letelepedésikötvény-biznisszel kapcsolatban, ugyanis legutóbb a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda helyett már Kövér László, az Országgyűlés elnöke válaszolt a független képviselő kérdéseire. Mégpedig azt – jogkörére hivatkozva -, hogy a kérdések megválaszolásra nem tartozik a kormány feladatkörébe – írja a Magyar Nemzet.

Ez meglehetősen érdekes indok egy olyan konstrukciónál, amelynek elindítását annak idején még a parlament gazdasági bizottsága kezdeményezte, amelynek akkori vezetője éppen Rogán volt. Demeter Mártát többek között arra keresett volna magyarázatot, hogy hogyan alakulhatott meg egy héten belül három olyan offshore cég a Brit Virgin-szigeteken, amelyek később több milliárd forintot kerestek a letelepedési kötvényeken.

Mindenki nyert a magyar letelepedési kötvényen, csak az ország bukott milliárdokat
Több offshore cégnél bontanak majd pezsgőt a százmilliárdos profit örömére, amennyiben idén valóban véget ér a magyar letelepedésikötvény-program. Hazánk közben toplistás a kínaiaknak pénzért letelepedési engedélyt adó országok sorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik