Gazdaság

A büféjegy lehet az új sláger a balatoni strandokon

Idén már három strandon, Fövenyesen, Balatonudvariban és Badacsonytomajon is kínálnak úgynevezett gasztro-, azaz magyarosan mondva, büféjegyet a strandok – számolt be a Híradó.hu.

Ez a jegytípus főleg átutazóknak, vagy a biciklitúrázóknak jöhet jól, illetve azoknak, akik mondjuk csak enni mennének be a plázsra. Vagyis nem feltétlenül töltenék az egész napot strandon, de ennének, és ezért nem is szeretnének napijegyet venni.

A konstrukció lényege, hogy a hagyományos jegy helyett gasztrojegyet vásárolnak kétszáz forintért, és ötszáz forint kauciót is leraknak nyugta ellenében, majd a büfékben minimum kétezer forintért fogyasztanak. Cserébe két órát tölthetnek el a strandon.

Ahhoz, hogy a kijáratnál visszakapják a gyors látogatást tevők a kauciót, mindössze annak a feltételnek kell megfelelniük, hogy nem lépik túl a két órát, megtartják, és a strandról kifelé bemutatják a nyugtákat, illetve a kétezer forintos fogyasztásról szóló igazolást is.

A slusszpoén: aki bármelyik büfében kétezer forint felett fogyaszt, tíz százalék kedvezményt kaphat. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy ha valaki kétezer forintot költ el a büfében, és nem tölt a strandon két óránál többet, az az ebédet és a strandolást is megúszhatja ebből a pénzből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik