Gazdaság
Image: 73497763, Panelház Budapesten, a Práter utcában, Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Már most szívesebben adnák el a lakásokat a panelek felső szintjein élők

24.hu
24.hu

2017. 06. 06. 08:20

Korábban a témában:

Már most látható, hogy a 7. emelettől felfelé egyre nagyobb a paneltulajdonosak eladási kedve – írja a Világgazdaság. A legtöbb lakás a panelházak 10. emeletén eladó, az irányárakat Újpesten összesítették, és kiderült, hogy a négy- és tízemeletes épületek esetén is a 2. emelet a legértékesebb. A tízemeletes panelekben a következő legdrágább a 6., a 4 emeleteseknél a 3. szint.

Budapest látképe
Orbán is belengette a panelházak visszabontását
A kérdés nem az, hogy technikailag hogyan oldják meg, hanem az, hogy mi lesz a lakókkal.

A hódmezővásárhelyi kísérleti panelprogram épp a 3. és 6. emeletig számol a visszabontással. Az ártoplistán a tízemeletesekben a bronzérmes a 4. szint, a négyemeleteseknél viszont a legfelső szint ugyanolyan kevéssé értékes, mint az első és a földszint.

AppleMark
Nem vehető komolyan a panelek visszabontása
Több ezer milliárd forintba kerülne az egész országban az, amire most Hódmezővásárhelynek adnak pénzt.

Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője elmondta, a panelházak felső szintjeién élők az átlagnál nehezebb helyzetben vannak, köztük nagyobb az eladási hajlandóság. A felújításoknak és átalakításoknak maguk az érdekeltek és az érintettek a legfőbb gátjai, vannak, akik előnyösebb, vannak, akik hátrányosabb helyzetből várják az átalakításokat. Az már most látható, hogy egy-egy panelház megújításához nagy egyetértésre lesz szükség a lakók részéről. A szakértő szerint nem kizárt az sem, hogy extrém esetben egy spekulációs vásárlási hullám is elindul a legfelső emeleti lakások irányába egy-egy panelátalakítási program részleteinek kiderülése után.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.