Gazdaság

Gazdát cserélt egy értékes Quaestor-ingatlan Budán

quaestor (Array)
quaestor (Array)

Tulajdonost váltott a Quaestor maradékának egyik értékes darabja, a budai Napfény hotel. A vevő céget Németh Szilárd egykori titkára vezeti, tulajdonosa egy magyar nő, és egy holland dizájner. Meglepően olcsón szerezték meg az ingatlant, luxushotelt terveznek működtetni ott – írta a 444.hu.

Tarsoly Csaba a Quaestor-ügy bírósági tárgyalásán azt mondta, hogy a szálloda értéke 1,5-2 milliárd forint, és az ingatlan tehermentes. A végelszámoló ehhez képest elég olcsón hirdette meg az épületet, először tavaly júniusban mindössze 950 millió + áfáért. Aztán tavaly szeptemberben levitték az árat 855 millióra, végül, decemberben még egyszer levitték 770 millióra.

A lap értesülései szerint az épületet 635 millió forintért vette meg márciusban a Rooof Zrt. E cég tulajdonosa Asztalos Gabriella és egy holland dizájner, Marcel T. L. G. Wanders. Az ügyvezető Asztalos Dávid, aki Asztalos Gabriellának az öccse.

Asztalos Dávid a Fidelitas 17. kerületi csoportjának elnöke, és egy ideig Németh Szilárd titkáraként is dolgozott a rezsiakciócsoportban. Asztalos Dávid három éve azzal került be a hírekbe, hogy éppen akkor indított fogyasztóvédelmi referensképzéssel foglalkozó céget, amikor Németh Szilárd beadott egy törvényjavaslatot, ami kötelezővé tette a fogyasztóvédelmi referensek alkalmazását.

A tulajdonosok luxushotelt szeretnének üzemeltetni az ingatlanon, de azt egyelőre nem tudni, ki finanszírozza a furcsa ügyletet, írta a lap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik