Gazdaság
Süli János sajtótájékoztatója

Az új miniszter szerint az emberek nem tudnának dönteni a paksi bővítésről

24.hu
24.hu

2017. 05. 08. 17:47

Süli János bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt mondta: aki le akarta szavazni Paks 2-t, megtehette volna, hogy nem szavaz a Fideszre 2014-ben.
Korábban a témában:

Megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János, aki elmondta: mérnökként részt vett a paksi atomerőmű meglévő blokkjainak üzembe helyezésében, illetve átvételében is.

Az Index beszámolója szerint elhangzott, hogy Aszódi Attila paksi bővítésért felelős kormánybiztos ezentúl Süli mellett államtitkári beosztásban folytatja munkáját. Az Európai Bizottsággal való kapcsolattartásért továbbra is a Miniszterelnökség felel.

Süli elmondta: az uniós vizsgálatok miatt már 16 hónap csúszásban van a paksi bővítés, de a 2026-os céldátumig – amíg miniszteri megbízatása is szól – kész lesz az új atomerőmű. A minisztérium feladatai között van, hogy felkészítse a magyar cégeket, hogy megfelelő beszállítói lehessenek az orosz kivitelezőnek, de az a Roszatom dolga, hogy kiválassza, mely magyar vállalatok építhetik Paks 2-t.

Ha az ellenzék nyer, Paks 2 akkor is megépül

– vélekedett Süli, aki szerint egy új kormány is belátná, hogy nincs más megoldás az ország energiaellátására. Azt nem tartja szükségesnek, hogy népszavazást tartsanak a beruházásról, mert szerinte ez egy szakmai kérdés, amiről már döntött a parlament, az emberek pedig „mindenféle átpolitizált félinformációk alapján nem tudnak erről dönteni”, és aki le akarta szavazni Paks 2-t, az megtehette volna, hogy nem szavaz a Fideszre 2014-ben.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.