Gazdaság
Jászfényszaru, 2015. július 1.
Egy munkás elviszi a terelõtáblát az új közúti híd felé vezetõ autóúton, Jászfényszaru határában 2015. július 1-jén. A Szolnok-Hatvan vasútvonal feletti új közúti híd a 32-es út felújítása részeként épült meg.
MTI Fotó: Mészáros János

Mindenki évi 30 nap szabadságot kapna

24.hu
24.hu

2017. 04. 20. 08:58

Korábban a témában:

A Párbeszéd szerint még kiszolgáltatottabbá tenné a kormány a munkavállalókat azzal, hogy háromszorosára emelné a munkaidőkeret maximális lehetséges hosszát. Mint írtuk, vannak, akik egyenesen rabszolga-törvénynek tartják a tervezett módosítást, és a szakszervezetek is felháborodtak a multik érdekeinek ilyen mértékű kiszolgálásán.

Az ellenzéki párt nehezményezi, hogy a munkáltatók munkaszervezési mozgásterét szélesítő javaslatot ismét minden előzetes egyeztetés nélkül nyújtotta be a Fidesz. Az új szabályozás a szabadságkiadás szempontjából is hátrányt jelentene a munkavállalóknak.

Úgy vélik, a Fidesz újabb lépése újra rávilágít arra, hogy a párt vezetőit hidegen hagyja a hazai munkahelyek minősége. Közleményükben emlékeztetnek, hogy Magyarországon a valódi állások aránya mindössze 37 százalék a Gallup mérése szerint. Inkább ideiglenes állások, nem pedig valódi állások jöttek létre nagy számban az utóbbi években. Azt is kihangsúlyozták, hogy a versenyszférában még mindig nem érte el a teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszáma a 2008-as szintet.

Szerintük a munkahelyek mennyisége mellett azok minősége is fontos. A párt a kormány politikájával szemben fogalmazta meg a Mindenki számít programjában, hogy a munkaszervezésnél és a munkaidő beosztásánál szűkíteni kell a munkáltatók mozgásterét, mert családokat tesz tönkre az egyoldalúan munkaadópárti szabályozás.

A Párbeszéd a kiszámítható munkaidőt tartja célnak és törvényileg évente minden munkavállalónak egységesen 30 nap szabadságot biztosítana, amelynek legalább felével a munkavállaló rendelkezne.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.