Gazdaság

A CEU után az EU? Bojár szerint Orbán veszélyes

Bojár Gábor (bojár gábor,)
Bojár Gábor (bojár gábor,)
Az üzletember egyre inkább attól tart, hogy a kormányfő kivezeti az országot az unióból.

Bojár Gábor üzletember a Hír TV-ben azt mondta, a hatalomnak be kell zárnia a CEU-t, mert ott a sokszínűség, a különböző véleményekkel szembeni tolerancia és egymás tisztelete az uralkodó. Ezek a Fidesznek nem értékek, nem is tartoznak a párt erényei közé – tette hozzá a Graphisoft vezetője, aki jelezte jóslással nem foglalkozik, de néhány prognózisa már bejött. Most attól tart, hogy egy korábbi, sokszor hangoztatott jóslata valósul meg, Orbán kivezeti az országot az EU-ból.

Ezt nekem korábban senki nem hitte el, mostanában egyre többen.

Szerinte mindegy volt, Áder aláírja-e a törvénymódosítást, a lex CEU-t mindenképp átverték volna, mert az egyetem által képviselt értékek elfogadhatatlanok a miniszterelnöknek.

Itt nem arról van szó, mint mondjuk az internetadónál, vagy akár az olimpiánál. Az elviselhető. De ez nem viselhető el a Fidesz számára, Orbán Viktor számára.

Orbán Viktornak mindig kell keresnie valakit,

aki az ördög, mert ezzel tudja a saját táborát egyben tartani. És ezt most Soros Györgyben találta meg”.

Minél többen próbálják védeni a Közép-európai Egyetemet, a kormányfőnek annál jobb, annál inkább azt tudja mutatni híveinek, hogy a Soros-féle birodalom támadja őket – tette hozzá Bojár Gábor, aki mégis fontosnak tartja a tiltakozást,

mert különben a világ a kormánnyal azonosítaná a magyarokat.

Szerinte azokat, akik az utóbbi napokban megmozdultak, elsősorban nem a CEU sorsa izgatja, hanem a módszer, amit a magyar közvélemény jelentős része elfogadhatatlannak tart. Bojár reméli, hogy ezt még több konzervatív, keresztény, nemzeti elkötelezettségű gondolkodó ismeri fel. A legnagyobb bajnak ugyanis azt tart, hogy Orbánnak sikerült egy

futballpályát csinálnia az egész országból. Mert azt, hogy egy Dózsa- és Fradi-szurkoló sohasem érti meg egymást, ez a focinak a sajátja. De hogy különböző értékrendet valló emberek ne értsék meg egymást, az azért nem természetes.

Ezzel a bal- és jobboldal egyformán így van – tette hozzá a Graphisoft alapítója, aki korábban azt mondta, hogy a kormányfőnek a migráció ügyében több dologban is igaza van, de azok a legveszélyesebb hazugságok, amelyeknek van igazságalapjuk, az pedig hatalmas bűn, hogy ezt gyűlöletkampánnyal kötötte össze, ami a legmélyebb ösztönre, a rasszizmusra apellál.

Pillanatnyi népszerűség érdekében a rasszista ösztönökre építeni emberiség elleni bűntett.

Bojár Gábor régóta bírálja a kormányt, amely – szerinte – inkább csak ráérez arra, mit akar a nép, és azt csinálja. Nem alakítja, mit akarjon a nép. Ezért nincs nálunk államférfi, csak politikus.

Orbán Viktor erősen karizmatikus ember, lehetett volna államférfi is belőle, de nem álmodott elég nagyot, maradt politikus. Orbán nemzetellenes, történelmi bűne, hogy nem segítette a magyarokat abban, hogy megtanuljanak a saját lábukra állni.

Bojár azt sem értette, a kormányfő miért tart ennyire a versenytől (gazdaságban, politikában), amikor a közvélemény-kutatások szerint minden korrupciós ügye dacára a Fidesz a legnépszerűbb párt, a konkurencia pedig mindig jó, a versenyhelyzet bizonyítja, hogy van tét, egy igazi sportembernek minél nagyobb a tét, annál nagyobb dicsőség, ha megelőzi a konkurenseket.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik