Gazdaság

Nem importálhat magyar szárnyashúst Oroszország a madárinfluenza miatt

Az ideiglenes tiltás a takarmányra és az állattartáshoz szükséges eszközökre is vonatkozik.

Az orosz állategészségügyi szolgálat megtiltotta a szárnyashús, és egyéb szárnyas termékek importját a madárinfluenza sújtotta európai országokból, köztük Magyarországról. Az ideiglenes tiltás a húsra és minden belőle készült termékre, valamint a takarmányra, takarmányadalékokra és a szárnyastartáshoz szükséges valamennyi eszközre vonatkozik.

A keddtől érvényes intézkedés Ausztriát, Nagy-Britanniát, Magyarországot, Bulgáriát, Görögországot, Németországot, Olaszországot, Hollandiát, Lengyelországot, Romániát, Szlovákiát, Franciaországot, Horvátországot, Csehországot és Svédországot érinti.

Oroszország egyébként 2014 augusztusában rendelt el behozatali tilalmat az Európai Unióból származó szárnyashúsra és feldolgozott termékeire, ám ennek politikai okai voltak, válasz volt az unió által az oroszokkal szemben bevezetett embargóra. Az orosz szakhatóság keddtől hatályos döntésének érvényességét nem befolyásolná, ha esetleg időközben a kormány visszavonná a három éve elrendelt importtilalmat. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik