Gazdaság
Debrecen, 2010. február 1.
Gyakorlati foglalkozás a kõmûves mûhelyben. A debreceni Povolny Ferenc Szakképzõ Intézetben a februártól esedékes, tízezer forintos támogató ösztöndíjból 70 tanuló részesülhet, miután az ott oktatott tíz szakma közül három - az ács-állványozó a szerkezetlakatos és a kõmûves - számít hiányszakmának. Szakmunkásösztöndíj-programot indított a kormány február 1-jétõl. A hiányszakmát tanuló diákok 2,5-es átlag felett havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kaphatnak, amelynek összege jövõre a tanulmányi eredménytõl függõen akár 25-30 ezer forintra is emelkedhet.
MTI Fotó: Oláh Tibor

Kampány indul, hogy az ukránok dolgozzanak nálunk

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2017. 01. 26. 21:13

Korábban a témában:

Ukrajna több városában tévés, rádiós és interneten megjelenő reklámokban hirdeti majd a kormány, hogy munkaerőhiány van Magyarországpn. Persze nem ilyen szemszögből, hanem az ukrán munkavállalókat próbálják majd ide csábítani – írja a HVG a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva.

A kampány megszervezését a Human Service Agency debreceni munkaerőközvetítő cég leányvállalata Horizon2020 Nonprofit Kft. kapta meg tavaly. Az általuk kiírt közbeszerzésen pedig két kis cég, a gyöngyösi DRG Design és a budapesti McMiller Consult futott be, ők szervezik a hirdetéseket a szomszédos országban.

Ungváron, Kijevben, Harkovban, Lvovban, Odesszában és Krivoj Rogban is találkozhatnak majd a helyiek a felhívással, ami 82 millió forintjába kerül a Nemzeti Foglalkoztatási Alapnak.

A nyertes vállalatok a HVG megkeresésére annyit mondtak, hogy a tervezés már folyamatban van, ezt február 9-ig kell véglegesíteniük.

Magyarországon sajnos nem ismeretlen fogalom a munkaerőhiány: építészekbőlsegéd- és betanított munkásból, kéményseprőből, gépkezelőkből és járművezetőkből sincs elég.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.