Gazdaság

Zseniális magyar forgalomirányítókat díjaztak a britek

Magyar egyetemistákkal dolgoztató magyar cég kapott elismerést Nagy-Britanniában. Ott már azokat is díjazzák, akik működtetik a tízezres zenei fesztiválokat.

Újabb magyar siker született, dolgos népünk ismét szertevitte a világba a magyar ügyességet: a fesztiválok legjobb alvállalkozóit díjazó brit Festival Supplier Awards (FSA) a Legjobb Technikai Személyzet kategóriában a döntősök közé válogatta a magyar egyetemistákkal dolgoztató Festiworköt.

Az elismerést a skóciai T in the Park fesztiválon nyújtott forgalomirányításért kapták.

Negyven magyar egyetemista dolgozott itt egy héten át, de román és lengyel diákok is erősítették a személyzetet. Kovács Péter, a Festiwork egyik tulaja most nagyon büszke:

Rossz időjárás és nehéz körülmények között kellett dolgoznunk, sokszor éjszakai műszakokat is bevállalva. Nagyon büszke vagyok a munkatársainkra, hogy a körülmények ellenére végig kitartóan és jókedvvel dolgoztak. A mostani elismerés az egész csapatnak szól, a díj közös érdemünk!

A céget 2012-ben alapította Kovács és Tamás Márton András, tulajdonosai a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó magyar HR Direkt Kft. és a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó angliai Central European Recruitment and Contrast Services Ltd. Már olyan rendezvényekre is vittek ki munkaerőt, mint a londoni olimpia vagy a brit forma-1-es nagydíj.

A modelljük lényege, hogy megelőlegezik a munkavállalóknak a kijutás és kinttartózkodás költségeit, így nem szükséges ezekre spórolni a diákoknak. Már Ausztriában és Magyarországon is dolgoztatnak, de több ország felé akarnak nyitni.

A 2015-ben alapított FSA 27 kategóriában oszt díjakat a brit fesztiválok alvállalkozói között, így a színpadtechnikától az egészségügyig díjaznak mindenféle céget. Sok külföldi cég, például amerikaiak is indultak a versenyen. A zsűri komoly szakmai figurákból áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik