Gazdaság

Pipák az autósok, de csúszik a Határ úti híd befejezése

Nem dübörögnek az ütvefúrók, árválkodik a csákány: egy december eleji baleset miatt jó sokat csúszik a Határ úti felüljáró felújítása. Az autósok nem boldogok a dugók miatt.

Miközben a BKK cégek jelentkezését várja, hogy fellendítsék a fővárosi tömegközlekedést, alapvető gondok vannak a vállalat háza táján. Például nem tudnak egy felüljárót befejezni, ami már az autósok idegeire megy – írja az InfoRádió.

A rádió hallgatói jelezték, hogy december 31-én kellett volna végezni a felújítással, de még mindig dolgoznak a terepen. A BKK közölte, egy baleset miatt csúszik a híd átadása. December 6-án ugyanis egy billenőplatós teherautó nyitott platóval nekihajtott a híd szegélyének, megrongálva az állványzatot és a híd vasbeton tartószerkezetét.

Január közepére készülhet a híd vázát ért károk szakértői vizsgálata, ezután tudnak tájékoztatást adni az átadás időpontjáról. Addig maradnak a dugók.

Nyár végén jött a hír, hogy felújítják a Gyáli úton a Határ úti és Illatos úti felüljárókat, hidastul, támfalastul. Megújulnak a rézsűk, a burkolat, a pályalemez szigetelése, a járdák, a közvilágítás és a vízelvezetés is. Korszerű biztonsági korlátokat ígértek, korrozói és graffiti elleni bevonatok is kerülnek az elemekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik