Gazdaság
rendőr telefonál (Array)

Munka és telefonálás – ezt kell tudni róla

24.hu
24.hu

2016. 12. 21. 13:35

Korábban a témában:

Telefonálás munkaidőben és azon kívül – két különböző eset azonos szabályokkal, melyek alapvető eleme az együttműködési kötelezettség. Az Adózóna cikke a telefonhívásokat kétféle szemszögből vizsgálja: amikor munkaidőben a munkavállalók telefonálnak magánügyben, illetve amikor munkaidőn kívül a munkáltató munkaügyben keresi a dolgozót.

Magánhívás munkaidőben

A munkavállaló köteles a munkaideje alatt munkavégzés céljából, munkára képes állapotban a munkáltató rendelkezésére állni. Ebből az következik, hogy nem végezhet olyan tevékenységet, mely elvonja a figyelmét, energiáját a munkától.

Ha az informatikus vagy a kockázatkezelő munkatárs “izzó” telefonvonalak mellett a munkahelyén 10 órától kezdve az éppen épülő háza munkálatait koordinálja, vagy a karácsonyi összejövetelt szervezi, ezt a rendelkezést megsérti. Olaj a tűzre, ha mindezt az egy légtérben dolgozó kollégák is hallhatják, őket is zavarva a munkavégzésben.

Kattintson, ha meg akarja tudni, mit tehet, és mit nem.

És azt olvasta már, hogy a jövőben nem lehetne az autóban mobilozni?

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.