Gazdaság

Lázár régi kedvezményezettje ismét zsíros megbízást kapott a Miniszterelnökségtől

A Miniszterelnökség friss szerződéslistája szerint a Kárpáti Péter György érdekeltségébe tartozó New 4 Szolgáltató Kft. 17 millió 500 ezer forint keretösszegben nyerte el a Miniszterelnökség megbízását „Rendezvényszervezés szolgáltatás II. beszerzése a Miniszterelnökség részére” tárgyban. A teljesítés kezdete 2016. szeptember 27., a végdátum 2016. december 31. A részleteket megtaláltuk a Közbeszerzési Értesítő egy korábbi számában is.

Nem ez az első eset, hogy rendezvényszervezési feladatokkal bízza meg a tárca a New 4 Szolgáltató Kft-t. Idén áprilisban a 444.hu szúrta ki a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a céggel március 10-én 17 millió 999 ezer 999 forint értékben kötöttek szerződést. Ennek címe „Rendezvényszervezés szolgáltatás beszerzése a Miniszterelnökség részére” volt, úgyhogy a mostani, 17,5 milliós keretszerződés ennek – kvázi – folytatása.

De ki az a Kárpáti Péter György?

A 444.hu cikke szerint Kárpáti régi ismerőse lehet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek, mivel mikor Lázár még hódmezővásárhelyi polgármester volt, Kárpáti egy másik cége, az Ész-Ker egyebek mellett egy 129 milliós közbeszerzési és energetikai tanácsadói szolgáltatások nyújtásáról szóló közbeszerzést nyert a városnál. A 24.hu idén októberben elsőként írta meg, hogy az Ész-Ker egy 60 milliós közbeszerzést is megnyert Lázár János minisztériumánál: a meghívásos, gyorsított közbeszerzését tárgya a “Miniszterelnökség tevékenységét segítő, ügyvédi tevékenységgel kiegészített, hivatalos közbeszerzési tanácsadói és lebonyolítói szolgáltatás beszerzése” volt. 

A 444.hu 2013-as összesítése szerint az Ész-Ker az ötödik helyre futott be a Fidesz-frakciótól legtöbb pénzt kapó cégek listáján, amely 2011 és 2013 tavaszi közötti költéseket gyűjtötte össze. Egy másik Kárpáti-érdekeltség, a CEU Consulting pedig 22 millió forintért készített tanulmányt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek a Rubik-kockáról 2014-ben.

Kárpáti Péter Györgynek közös cége van Hamar Endrével, Tiborcz István egykori üzlettársával.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Hamar Endre ügyvédi irodája képviselte a vásárlókat a turai Schossberger-kastély eladásakor, később pedig az is kiderült, hogy a vásárló céget, a TRA Real Estates Kft.-t birtokló másik cég,

a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. bejegyzési illetékét Tiborcz István saját bankszámlájáról fizették. 

Idén áprilisban derült ki, hogy Kárpáti Péter György és Hamar Endre közös cége, az Eupro Projektmenedzsment Kft. 240 millió forintos keretösszegre kötött szerződést az állami tulajdonban lévő Mavir leánycégével, a Központi Okos Mérés Zrt.-vel projektirodai, elemzői, szakértői tanácsadásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik