Gazdaság
póni (póni, )

Kimúlt a pónilóadó és a toronyadónak is annyi

24.hu
24.hu

2016. 11. 11. 10:49

Korábban a témában:

Az önkormányzatok 2015 óta vethetnek ki viszonylag szabadon szinte bármire adót, amely lehetőséggel egyre többen élnek is – a kreatív ötletekből nincs hiány, hogy kipofozzák a büdzsét. Más kérdés, hogy valóban sikeresek-e az új adók.
A Magyar Nemzet ennek nézett utána.

Annyi a toronyadónak és a póniadónak

Összeállításukból kiderül, hogy Pilisjászfalu hiába próbálkozott a magas építményekre vonatkozó toronyadóval, amiből százmilliós bevételt reméltek. Ezzel egyébként a mobilszolgáltatókat célozták meg, de semennyi nem folyt be az új adóból az önkormányzathoz. Nem volt sikeres ez az adófajta Gamáson, Bodonhelyen, és Látrányban sem.

Pilisjászfalu bepróbálkozott a pónilóadóval is, de azt senki nem fizette be, és mivel az érintettek az ombudsmanhoz fordultak, inkább el is törölték az új adót.

A traktoradó és a mocsáradó nyerő lehet

Magyarlakon elég rosszak az utak, elsősorban a nehéz járművek miatt, és a javíttatást önkormányzati pénzből kellene megoldani. Ehhez teremtettek pár százezer forintos forrást a díjköteles behajtási engedéllyel, ami kvázi traktoradó.

Hasonló okból vetette ki a nádadót (vagy mocsáradót) Taktaharkány – ott a nádaratók gépei rongálják az utakat. Náluk több tízezer forint folyt be belőle.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.