Gazdaság
Headquarters 2016

A Hilti 75 éve – Készen állunk a jövőre

24.hu
24.hu

2016. 10. 10. 00:00

Egy testvérpár, Eugen (1911–1964) és Martin Hilti (1915–1997) egy kis garázsban indította el a Hilti vállalatot Liechtensteinben, és alapozta meg annak sikertörténetét. A vállalat az elmúlt 75 évben globális piaci szereplővé nőtte ki magát, és több mint 23 ezer alkalmazottat foglalkoztat 120-nál is több országban. Mi a sikerének titka?

A Hilti fivérek kezdetben motoralkatrészeket, öngyújtókat, konyhai turmixgépeket állítottak elő kisvárosi műhelyükben, majd 1948-tól egy hadiipari szabadalmat megvásárolva rögzítéstechnikai termékek gyártására helyezték a hangsúlyt. Kezdetben hajók fenekelésével (víz alatti foltozásával) foglalkoztak, majd ezt a technológiát az építőiparba átültetve kézi és patronos szegbeverők készítésébe kezdtek. Innovatív termékeik – például a DX100-as direktrögzítő szerszámgép vagy a későbbi legendás TE17-es ütvefúró – világszerte nagymértékben növelték az építőipar termelékenységét.

Kívülről a Hilti garázs

A vállalkozás piaci előnyét már a kezdetektől a direkt értékesítési modell alkalmazása biztosította. A Hilti Maschinenbau OHG 1960-ban vállalattá alakult – ekkorra már 30 országban értékesítettek Hilti-termékeket. A piros szerszámosláda szinte azonnal az első osztályú minőség, az innováció és a kiváló szolgáltatások jelképévé vált.

TE17-es ütvefúró

A Hilti mindig is nagy hangsúlyt fektetett a fenntartható értékteremtésre és a pénzügyi stabilitásra. Szintén ezt a filozófiát vallotta prof. dr. h.c. Martin Hilti, a vállalat alapítója és egykori elnöke, aki idős korában is a társaság aktív tagja maradt. Fia, Michael Hilti 1990-ben lett a vállalat vezérigazgatója, majd ezt követően 13 éven keresztül volt az Igazgatótanács elnöke, melynek jelenleg is tagja.

Az 1980-as évek elején a Hilti család tagjai úgy döntöttek, hogy lemondanak öröklési jogukról, és családi trösztöt alapítanak azért, hogy biztosítsák a szervezet további működését és függetlenségét.

A Hilti mindig is emberközpontú vállalat volt – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy már egészen korán egységes vállalati kultúrát vezetett be, amelynek alapja a megújulás iránti elkötelezettség, a tisztesség, a csapatmunka és a bátorság.

Az 1996-ban létrehozott Hilti Foundation célja, hogy támogatást nyújtson a hátrányos helyzetűeknek az önálló életvitelhez. Az alapítvány tevékenységeivel világszerte számos olyan sokrétű, fenntartható projektet támogat, amelyek a kezdeti időszak után önfenntartóvá válhatnak, számszerűsíthetők, és mintául szolgálhatnak más jövőbeli projektekhez. Az alapítvány működését a Martin Hilti Family Trust és a Hilti Group támogatja, amely éves nyereségének 2%-át közvetlenül az alapítvány projektjeire fordítja.

Az elmúlt években a Hiltit számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el. A munkahelyi elégedettségi felmérések alapján kiosztott díjak mellett különböző forma- és terméktervezési elismeréseket is kapott.

Michael Hilti
Michael Hilti

Jelenleg a stabilitás a fő erényünk, ami segít abban, hogy sikeresek maradjunk, és tovább erősítsük piacvezető pozíciónkat. Ügyfeleinkkel, üzleti partnereinkkel közeli kapcsolatban állunk, szolgáltatásainkat innovatív szemlélet és kiválóság jellemzi.

Stratégiánk alapja a fenntartható értékteremtés, és szilárd tulajdonosi struktúra szerint működünk. Professzionális nemzetközi csapatunk minden tagja arra törekszik, hogy vállalatunk sikeresen és eredményesen működjön. – Michael Hilti

Hilti. Tartósan teljesít. – Készen állunk a jövőre.

Kövess minket Facebook oldalunkon!

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.