tigaz(210x140).jpg (Array)
Gazdaság

Gázos váltás – októbertől a Tigáz ügyfelei is a főgázosok lesznek

Október 1-jén a Tigáz Zrt. 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfele új gázszolgáltatóhoz kerül, de kapcsolatuk megmarad a Tigázzal – írta a cég közleményében. A Tigáz ügyfelei kerülnek át utolsóként az állami Főgázhoz, a többi cégnél már korábban lezajlott a szolgáltatóváltás.

A fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsoltban különösebb teendőjük nincs, az egyetemes szolgáltatói szerződésük a Tigázzal október 1-jével automatikusan megszűnik, és életbe lép az új szolgáltatóval a szerződés.

Előre tájékoztattak

Szeptember elejéig a Tigáz Zrt. minden ügyfelének részletes tájékoztatást adott a szolgáltatóváltás teljes folyamatáról, többek között a végszámla kiállításáról és kifizetéséről, a nagycsaládos, valamint a védendő státuszú fogyasztókat érintő speciális részletekről, a hátralékkal rendelkező fogyasztóknak az őket érintő teendőkről.

A tájékoztatás kiterjedt a szolgáltatóváltást követő visszakapcsolás feltételeire a kikapcsolt állapotú felhasználási helyeket illetően, valamint a korábban kötött részletfizetési konstrukciók rendezésének módjára. További információk a Tigáz ügyfélszolgálati felületein keresztül elérhetők.

Mi az, ami nem változik?

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendelkezéseinek megfelelően a Tigáz Zrt. a szolgáltatóváltást követően is biztosítja a fogyasztók részére a telefonos, a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati kiszolgálást a folyamatban lévő ügyek rendezésére 2016. december 31-ig változatlan formában, majd a megszokotthoz képest csökkentett rendelkezésre állással.

A fogyasztók a szolgáltatóváltást követően is kapcsolatban maradnak a Tigázzal. A Tigáz-DSO Kft. a 11 megyére kiterjedő több mint 33 ezer km hosszú gázvezeték-hálózatot ezt követően is üzemelteti, így a hálózatra csatlakozó fogyasztók ellátásbiztonságáról ezután is gondoskodik. A fogyasztókat a Tigáz-DSO Kft. munkatársai általában az alábbiak kapcsán továbbra is felkereshetik:

  • gázvezeték csatlakozást igénylők előzetes tájékoztatása, ajánlattétel, csatlakozási szerződés ügyintézése,
  • telekhatáron belüli gáztervek felülvizsgálata és jóváhagyása,
  • telekhatáron belüli gázszerelések műszaki-biztonsági ellenőrzése,
  • nyomásszabályozók és gázmérők felszerelése, cseréje,
  • fogyasztói gázrendszerek beüzemelése,
  • a felhasználó tulajdonában levő rendszerek műszaki biztonsági felülvizsgálata,
  • gázmérő leolvasása, gázmérőhely ellenőrzése,
  • fogyasztási hely kikapcsolása,
  • üzemzavar elhárítása,
  • hálózatüzemeltetéssel és –fejlesztéssel kapcsolatos munkálatok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.