Gazdaság

Végrehajtást jegyeztetett be a NAV Orbán sógorának volt cégére

Végrehajtást indított a kormányfő veje, Tiborcz István egykori érdekeltsége, a Green Investments & Solutions Kft. ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága Hátralékkezelési Osztálya – tudta meg a Népszabadság.  A bejegyzésből a követelés konkrét oka és mértéke nem derül ki.

A Green Investments Kft. kedden este azt közölte: az adóhivatal jogalap nélküli végrehajtást kezdeményezett velük szemben, ezért az eljárást megszüntették. 

A Green Investments & Solutions Kft. hat éve alakult, az Opten céginformációs adatbázisának tanúsága szerint 2014 és 2015 között egy évig jelent meg benne tulajdonosként Tiborcz István. A lap szerint Orbán veje  akkor jelent meg tulajdonosként a cégben, amikor elkezdtek záporozni az Elioshoz az önkormányzati közbeszerzési megrendelések. Ennek nyomán az Elios jelentős osztalékot fizethetett tulajdonosainak, így a Green Investments & Solutionsnek is. A vállalkozás jelenlegi tulajdonosa a WHB Befektetési Kft., a Simicska Lajos utáni éra felívelő építőipari vállalkozása, a Paár Attila milliárdos nevével fémjelzett West Hungária Bau leányvállalata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik