Gazdaság

A műkörmösök vezetik a legnépszerűbb képzések toplistáját

műköröm (Array)
műköröm (Array)

A szépségipari és vendéglátóipari képzések vezetik a legkeresettebb OKJ-s képzések rangsorát 2015-ben, vagyis a kézápoló és műkörömépítő, a kozmetikus, a cukrász, a szakács és a fodrász tanfolyamok iránt a legnagyobb az érdeklődés az interneten keresztül – derül ki a keresőhirdetésekre szakosodott Google Partner ügynökség, az Online Service Selector Kft. keresési szokásokat vizsgáló elemzéséből.

A 25 legnépszerűbb OKJ-s képzés közül 13 megkezdéséhez elegendő csak az alapfokú iskolai végzettség megléte, míg további 6 képzés már érettségi után megkezdhető.

top25szakma

A 642 OKJ-s szakképesítésből 144 iránt (22%) mutatható ki jelentős érdeklődés (min. havi 100) a Google-s keresések alapján. A részletesen vizsgált, 144 szakképesítés megszerzésére irányuló OKJ képzések keresési összvolumene meghaladta az 1,3 millió keresést 2015-ben.
Az OKJ-s képzések és tanfolyamok iránt érdeklődők közül minden harmadik személy már mobiltelefonján keresztül keres (30%), míg a táblagépeken kezdeményezett internetes keresések kevésbé jellemzők (6%).

Annak érdekében, hogy a listában is szereplő, legnépszerűbb OKJ-s képzések iránt érdeklődők döntését megkönnyítsük, nemrégiben indítottuk el a melyiktanfolyam.hu honlapot, ahol további hasznos információkat találhatnak a látogatók a szakmaválasztáshoz, míg a konkrét képzési ajánlatokat a már 5 éve működő melyiksuli.hu oldalon hasonlíthatják össze egymással – nyilatkozta Andrási Tamás, a honlapokat működtető Online Service Selector Kft. ügyvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik