Gazdaság

Ez minden idők legnépszerűbb OKJ-s képzése

kormányablak ügyintézők (Array)
kormányablak ügyintézők (Array)
A társadalombiztosítási ügyintéző OKJ-s képzésre jelentkeztek a legtöbben tavaly – derül ki a Perfekt Zrt. OKJ-s Képzések Toplistájából.

A felnőttképzési intézmény összesítése alapján 2015-ben a vállalkozási mérlegképes könyvelő, valamint a bérügyintéző került még dobogós helyre, és a gazdasági-pénzügyiek mellett ipari képzések is helyet kaptak a toplistán. A tavalyi év összesített adataiból az is kiderült, hogy minden területen nőtt az OKJ-s képzésekre jelentkezők száma.

Első 5 TOP OKJ-s képzés (2015)

  1. Társadalombiztosítási ügyintéző
  2. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
  3. Bérügyintéző
  4. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
  5. Targoncavezető

A 2014-es adatok összesítése alapján közel 30 százalékkal nőtt az OKJ-s képzésre jelentkezők száma az előző évhez képest, valamint tovább emelkedett a 15-24 évesek aránya a résztvevők között. Dr. Dobay Péter, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint ez jól mutatja, hogy az OKJ-s végzettségre egyre inkább tekintenek úgy a fiatalok, mint a felsőoktatásban megszerezhető diploma kiegészítésére vagy alternatívájára.

A legfiatalabbak mellett azonban még mindig a 25-34 év közötti korosztály van jelen legnagyobb arányban a Perfekt Zrt. hallgatói között, amiből egyértelműen következtethetünk arra, hogy a diplomás pályaelhagyók is előszeretettel döntenek az OKJ-s képzések mellett. A szakértő szerint ugyanis a képzési forma jó megoldás azoknak is, akik pályamódosításon gondolkoznak, hiszen rugalmas időbeosztásban végezhető, és rövid idő alatt gyakorlati tudást kínál, amelynek segítségével új perspektívák nyílhatnak a munkakeresés világában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik