Gazdaság
Debrecen, 2016. január 4.
A megújított húszezer forintos bankjegy részlete.  Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

A FT a lengyeleknek állítja példaként a magyar kormány és a bankok közti megegyezést

24.hu
24.hu

2016. 06. 23. 14:23

Korábban a témában:

A Financial Times (FT) című londoni gazdasági napilap példának állította Lengyelország számára a magyar kormány és a bankok között létrejött megegyezést.

“Békemegállapodás”

A FT internetes kiadásában azt írta: Lengyelország tanulhat a magyar kormány és a bankok között létrejött megegyezésből. A lap szerint “szemet gyönyörködtető”, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) részesedést vesz az Erste Bank magyarországi képviseletében, s a megállapodás közben emeli a magyar tulajdon arányát a hazai bankszektorban.

Véleményük szerint az EBRD részesedés-vásárlása azt jelzi, hogy lezárult a magyar bankrendszer feletti ellenőrzés visszaszerzésének időszaka, célja pedig, hogy megszilárdítsa a kormány és a bankok közötti “békemegállapodást”.

“Magyar lecke”

A cikk szerint a magyar kormány a bankadóval és a mesterséges árfolyamon történt forintosítással megsemmisítette a bankszektor profitját. 2014-ben az MKB Bankot és a Budapest Bankot megvette a kormány, aminek következtében az ügyfelek adósságterhe enyhült, azonban a banki hitelezés és a külföldi befektetések leálltak, aláásva a növekedést célzó erőfeszítéseket.

A FT úgy látja, a “magyar lecke” az, hogy azon az áron érték el az ország banki eszközeinek többsége feletti ellenőrzést, hogy vesztettek a növekedésből és a befektetői hírnévből. Mindkettő visszaszerzése sok időbe telik majd – írták.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.