Gazdaság
simicska (Array)

Az M4-es autópálya kivitelezői is panamáztak – állítja a Közbeszerzési Hatóság

24.hu
24.hu

2016. 04. 25. 14:57

Korábban a témában:

A Közbeszerzési Hatóság emberei állítják: az M4 autópálya kivitelezésének vizsgálata során sorozatos jogsértésekre, teljesítésigazolási szabálytalanságokra, és alvállalkozóként bevont, panamai bejegyzésű társaságokra is bukkantak – írta a hvg.hu.

Egyre súlyosabb és kiterjedtebb jogsértésre derül fény az M4 autópálya kivitelezési munkáival kapcsolatban – közölte Közbeszerzési Hatóság. A hivatal az utóellenőrzés során feltárt számviteli fegyelem megsértése, valamint közbeszerzési jogsértés miatt tesz feljelentéseket. E mellett – állítják – panamai hátterű cégek is felbukkantak az alvállalkozói körökben, ami alapján a hatóság bejelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodának is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál komplex adóvizsgálatot

2013-ban az M4-es=Közgép=Simicska Lajos

Az M4-es autópálya három szakaszának építését három cég nyerte el korábban. Az építők: a Colas-Swietelsky konzorcium, a Közgép-A-Híd páros és a Strabag. A projekt uniós támogatására vonatkozó kérelmet Magyarország 2013 végén nyújtotta be Brüsszelben, de a bizottság nem támogatta a projektet, mert túl drágának találták a kilométerenkénti 4 milliárdos árat.

kezdeményezett.

Tekintettel arra, hogy az ellenőrzés a fővállalkozóktól az alvállalkozói lánc irányába halad, a projektben még további és kiterjedt vizsgálatokra számíthatnak az érintettek. A hatóság az említett lépéseken felül jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál az M4 kivitelezésében részt vevő alvállalkozók alkalmassági igazolásaival összefüggésben.

Tavaly állították le az M4-es építését, miután a kormányfő összeveszett egykori legfőbb szövetségesével, Simicska Lajossal. A kormány most azt mondja, hogy kartellezést gyanít. A projekt költsége 110 milliárd forint volt.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.