Gazdaság

Vizsgálja egy ember vagyonosodását a NAV, csak nem tudni, kiét

Tállai András egy múlt heti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a NAV mindössze egy adófizető vagyonosodását vizsgálja. A szerdai Magyar Nemzet arról ír, hogy korábban hiába adtak be közérdekű adatigénylést a témában, az adóhatóságnál azt mondták, nem áll rendelkezésükre ilyen adat.

A lap ugyanakkor tudni véli, hogy az első negyedévben még vélhetően több száz ilyen vizsgálat zajlott, akkor még a Simicska köréhez sorolható Vida Ildikó állt a szervezet élén. Tavaly novemberig 1100 eljárást indított a NAV, 900 esetben indokoltan, amikből összesen 19,5 milliárd forint bevételhez jutottak, vagyis ennyitől esik el az adóhatóság.

2014 decemberében egy több százezer forintot kóstáló Gucci-táskával a kezében vágott át a Parlament előtt a szegénység miatt demonstráló tömegen Habony Árpád, nemrég pedig a 444.hu arról írt, hogy a miniszterelnöki talán-tanácsadónak lehetséges, hogy éppen Gucci-táskák miatt kellett magyarázkodnia az adóhatóságnál.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, 2015-ben a NAV vagyonosodási vizsgálatot indított Habony ellen, aki együttműködött a hatósággal és megindokolta, hogyan finanszírozza életét. Eszerint 2009 és 2013 között Andy Vajnától és Tombor Andrástól összesen 50 millió forintos kölcsönt kapott kamatmentesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik