Gazdaság
Kishantos, 2014. április 12.
Munkagép a Fejér megyei Kishantoson 2014. április 12-én, miután az állami földpályázaton nyertes új bérlõk elkezdték beszántani a korábbi - földpályázatokon vesztes - bérlõ, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Kft. által õsszel és tavasszal elvetett növényeket.
MTI Fotó: Koppan Viktor

Együtt: Ezer hektárral gazdagodott strómanokon keresztül Orbán Viktor

24.hu
24.hu

2016. 04. 15. 09:06

Az ellenzéki párt azt ígéri, hogy a Fidesz leváltása után minden ellopott állami földet vissza fog venni, a tolvajok és strómanok pedig bíróság előtt felelnek majd. Szerintük egyértelmű, hogy a decemberben Fejér megyében megvásárolt föld valójában mára a miniszterelnököt gazdagítja.
Korábban a témában:

Ezer hektárt meghaladó méretben kerültek Fejér megyei állami földek télen másfél milliárd forintért egy olyan üzleti kör birtokába, amelyben egy hónappal ezelőtt Garancsi István, a Videoton focicsapat tulajdonosa jelent meg – derítette ki a VS. A földekre licitálók több szálon kötődtek Flier János felcsúti marhatenyésztőhöz, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez és Lévai Anikóhoz, a miniszterelnök feleségéhez.

Az ellenzéki párt szerint Flier Jánosról és Mészáros Lőrincről az elmúlt hónapokban bizonyossá vált, hogy Orbán Viktor strómanjai, akik az ő nevében licitálnak földekre, vásárolnak majorságokat, neki bérelnek kastélyokat. Cserébe állami megbízásokkal és támogatásokkal fizeti ki őket a miniszterelnök. Garancsi István pedig az állami építőipari megbízásokat Simicska Lajos kegyvesztése óta tömegesen megnyerő Market Zrt. feje, aki Orbánék jóindulatából hamarosan kaszinót is nyithat.

Az Együtt szerint minden egyértelmű: a megszerzett földek valójában Orbán Viktorhoz kerültek, aki hazudik és titkolja a vagyonát. Azt állítja, nem vagyonos ember, miközben milliárdos érdekeltségei, földjei és kastélyai vannak. Orbán Viktor azért titkolja a vagyonát, mert nem tisztességesen, hanem a magyar polgárok kárára szerezte azt – tették hozzá.

Ígérik, hogy a kormányváltás után minden jogtalanul kiosztott állami földet vissza fog venni, majd törvényes és átlátható módon fogja azokat kiosztani azok között, akik tényleg a földből élnek. A tolvajok és strómanok pedig bíróság előtt felelnek majd tetteikért.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.