Gazdaság

110 millióért vinnék a Pápai Húst

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 04. 04. 15:54

A Kft. 4,5 milliárdos vagyonára ez volt a legmagasabb ajánlat.
Korábban a témában:

A pályázatról még áprilisban döntenek – tájékoztatta az MTI-t a cég felszámolóbiztosa. A dolgozóknak előzetes felmondási értesítőket kézbesítenek, mert a Munka Törvénykönyvében megjelent új szabályozás szerint felszámolási eljárásban nincs lehetőség munáltatói jogutódlásra – mondta el Szegőné Kemerle Judit.

Ha az értékesítésre kiírt pályázat eredményes lesz, ami április 15-éig eldől, akkor a korábbi dolgozókkal az eszközvagyon új tulajdonosa új munkaszerződést köthet majd. A munkatársakhoz a napokban eljuttatott értesítés szerint munkaviszonyuk várhatóan ez év végéig rendes felmondással megszűnik.

Amennyiben azonban a vagyonelemekre kiírt, március 31-én lejárt pályázat eredményes lesz, a munkavállalók munkaviszonya hamarabb, jóval az év vége előtt megszűnhet – jegyezte meg.

A felszámoló emlékeztetett: a tulajdonosi jogokat gyakorló pápai önkormányzat tavaly novemberben “a társaságokat fenyegető fizetésképtelenségi helyzetre tekintettel” döntött arról, hogy a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápai Hús Kft. esetében megindítja a felszámolási eljárást, ezt követően a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús Kft.-t.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.