Gazdaság
AppleMark

Jogszabályokkal hoznák helyzetbe a magyar tejet

24.hu
24.hu

2016. 03. 18. 15:55

Korábban a témában:

Az élelmiszer kiskereskedelem helyzetének javítására vonatkozóan, ezen belül a hazai tejágazat helyzetének stabilizálásával összefüggésben tartott egyeztetést a kormányzat, a szakma és a kereskedelem képviselőivel a mai napon – derült ki a Miniszterelnökség MTI-nek eljuttatott (OS) közleményéből.

A földművelésügyi miniszter előterjesztése alapján kihirdetésre került a tejágazat átfogó intézkedési tervéről szóló kormányhatározat, melyben felhatalmazást kapott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bevonásával kidolgozzon egy akciótervet az élelmiszer kiskereskedelem helyzetének javítására vonatkozóan – a hazai tejágazat helyzetének stabilizálásával összefüggésben. Ennek érdekében tartotta fontosnak a kabinet, hogy Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos vezetésével meghallgassa a szakma és a kereskedelmi oldal álláspontját, illetve észrevételeit, továbbá felkérte a piaci szakmai szervezeteket írásbeli javaslataik soron kívüli előterjesztésére. Az egyeztetésen a felek egyetértettek abban, hogy közös cél a tejágazat stabilizálása és fejlesztése, amellyel kapcsolatban jogszabály-alkotási igények fogalmazódtak meg.

A Kormány eltökélt szándéka, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel mindent elkövessen az ágazat stabilizációja érdekében – írta a Miniszterelnökség.

Csütörtökön a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azt jelentette be, hogy 420 millió forintból marketingezik a magyar tejet.

A kampány és a megmentési igyekezet nem véletlen, hiszen a tejágazat az összeomlás szélén áll. Hiába segítette ki nemrégiben a kormány a tejeseket és az sem sokat használt még, hogy a Nébih büntetett a tisztességtelenül alacsony árak miatt, vagy hogy februárban beharangozták az ötpontos tervet. A szakma nem adta fel még áfacsökkentést szorgalmazó törekvéseit sem.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Sandor Liu Shaolin reacts in the men's 5,000m relay short track speed skating A final event during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games, at the Gangneung Ice Arena in Gangneung on February 22, 2018. / AFP PHOTO / ARIS MESSINIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.