Gazdaság

3,5 tonna NARANCSot semmisítettek meg!

A Tanú (a tanú, bacsó péter, film, magyar narancs, citrom, bástya elvtárs)
A Tanú (a tanú, bacsó péter, film, magyar narancs, citrom, bástya elvtárs)
A független magyar nemzeti élelmiszer-ellenőrző hatóság bizonyította pártatlanságát: gyanús déligyümölcsöt kobozott el és fog bezúzatni.

Szerencsére a politika nem tud odahatni a szakmai munkát végző szervezetek működésére, amik kényes ügyekben is függetlenül tudnak eljárni. Ezt bizonyította a legfrissebb razziával az élelmiszereink biztonságát felügyelő NÉBIH is, ami az adóhatósággal tartott közös razziát a Nagybani Piacon. Végül négy tonna gyümölcsöt és zöldséget kellett megsemmisíteni, mert nem voltak nyomonkövethetőek.

Ebben a ennyiségben benne van 3,5 tonna narancs is. NARANCS!

Amúgy öt importőrt, illetve forgalmazó céget ellenőriztek a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága szakemberei. Egy cég nem rendelkezett áruval, kettőnél minden rendben volt. Az egyiknél kellett a fent említett narancsot megsemmisíteni, mert hiányzott róla a jelölés. Ez azt jelenti, a termék ismeretlen eredetű, nem hozható forgalomba.

Egy másik cég raktárában 7 tonnányi paradicsomot, karalábét, sörretket és mandarint zároltak, de a kereskedő később pótolta az iratokat, így csak 400 kilogramm kápia paprikát kellett megsemmisíteni. Az eljárások folyamatban vannak, több százezer forint bírság várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik