Belföld

Csapdát állítottak a Nagybani Piac zöldségesének, hogy megöljék

A fiatal támadók ütöttek, késeltek és lőttek. A kereskedő unokaöccse életmentő műtéten esett át, olyan súlyos sérüléseket okoztak neki.

Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és rablás miatt emeltek vádat két fiatallal szemben, akik Vácrátóton csapdát állítottak egy zöldségkereskedőnek, majd őt és rokonát is megkéselték a pénzéért. Mindez még 2009 őszén történt, a brutális támadókat azonban csak 2014-ben azonosították és fogták el DNS-minta alapján. Hamarosan bíróság elé állnak.

Drogos volt, kellett a pénz. Az ismerőse pénze.

A vádirat szerint az egyik fiatal 2009 őszén kereskedőként dolgozott Budapesten, a Nagybani Piacon. Rendszeresen kábítószerezett, emiatt szinte állandóan pénzhiánnyal küzdött.

A kis híján végzetes támadás áldozata egy vácrátóti zöldségkereskedő, aki unokaöccsével évek óta járt árulni az említett piacra. Minden éjszaka ugyanazon az útvonalon mentek. Ismerték a drogproblémákkal küzdő vádlottat, gyakran beszélgettek is vele, éppen ezért a támadó tisztában volt vele, hogy a férfi milyen anyagi helyzetben van.

Útakadályt csináltak

A két fiatal 2009 novemberében részletesen feltérképezte a kiszemelt árus útvonalát. Egyik éjszaka azon az útszakaszon, ahol a zöldséges rendszeresen elhaladt, útépítéseknél használt forgalomterelő állványt tettek ki. A kereskedő – aki több mint 1 millió forinttal indult el otthonról – kiszállt, amikor az útakadályhoz ért. A símaszkos páros ekkor rontott neki: test szerte ütlegelni kezdték.

A férfi megpróbálta védeni magát és segítségért kiáltott. Unokaöccse ezt meghallotta, odarohant, és az egyik támadót teljes erővel megrúgta. Dulakodás tört ki, a rablók azonban kést rántottak.

A kereskedőt hátba, unokaöccsét többször mellkason szúrták

A kereskedőt az egyik vádlott hátba szúrta, míg a segítségére siető rokonát a társa többször mellkason döfte, majd gumilövedékkel lábon lőtte. Ezután kivették a teherautóból a pénzzel teli táskát, majd áldozataikat a sorsukra hagyva elmenekültek. A fiatalabb sérült életmentő műtéten esett át.

A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetést indítványozott az ügyükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik