Gazdaság

Egy 17 éves indiai srác világhírű lett, mert épített egy hidat kisiskolásoknak

A 17 éves Eshan Balbale egy kereskedelmi középiskola hallgatója az indiai Mumbaiban. Egy napon elege lett abból, hogy a környéken, ahol lakik, egy bűzös csatornán kell a kisiskolásoknak átkelniük, hogy eljussanak az iskolába. A csatorna lényegében egy folyó, csak annyira undorító, hogy simán csatornaként emlegetik, ami egyébként veszélyes is. Számos betegség, így például a malária, trópusi náthaláz melegágya, és egyéb fertőzéseket is terjeszt.

grid-cell-31571-1443527278-11

A srác ezért úgy döntött, hogy tervez és megépít egy bambuszhidat, így próbál segíteni a kisgyermekeken. A híd nyolc nap alatt készült el önerőből, és egyszerre 50 embert képes elbírni.

enhanced-29820-1443524975-1

Fontos, hogy semmilyen állami segítséget nem vettek igénybe hozzá. Lényegében a helyiek álltak össze, és ingyen dolgoztak a srác vezetésével. Ő az:

edit-27451-1443526841-4

A tette miatt felkapta őt az internet népe, a srác világhírű lett. Sokak szerint a projekt szép példája a civil összefogásnak, és annak, hogy akár egyetlen ember képes „csodát tenni”, lelkesíteni egy helyi közösséget a közjó irányába.

A felvetésekre a srác csak annyit mondott, hogy örül a világhírnek, de ő egyszerűen csak egy hidat akart építeni a kisiskolásoknak, hogy segítsen rajtuk.

(Buzzfeed)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik