Gazdaság

Börtönbüntetést kapott a NAV-osokat veszélyeztető kereskedő

NAV-ellenorzes(1)(960x640).jpg (Array)
NAV-ellenorzes(1)(960x640).jpg (Array)
A bíróság hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés bűntettében bűnösnek találta azt a budapesti kereskedőt, aki a NAV végrehajtóival szemben erőszakoskodott és ezzel megakadályozta a jogszerű intézkedést. Az ítélet halmazati büntetésként egy év börtönbüntetéssel és két év járművezetéstől való eltiltással szankcionálta az elkövetőt.

Ítélet született abban a büntetőügyben, mely 2012-ben, hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés bűntettében indult egy fővárosi kereskedelmi cég ügyvezetőjével szemben.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtói hivatali minőségükben, köztartozás behajtása céljából keresték fel a társaság egyik budapesti bevásárlóközpontban lévő üzletét. A cég ügyvezetője azonban nem volt hajlandó együttműködni a magukat igazoló végrehajtókkal, és a hivatalos eljárás megakadályozására sietve távozott. Közben az üzlet fémrácsát ráengedte az egyik végrehajtóra, másikukat pedig teherautójával elsodorta.

A bíróság egy év börtönbüntetést szabott ki az elkövetőre és két évre eltiltotta a járművezetéstől. A szabadságvesztés végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztették.

Nem példa nélküli, hogy atrocitás ér munkájukat végző NAV-osokat. A legsúlyosabb eset ez év elején történt, amikor a NAV két munkatársára durván rátámadtak, és egyikük belehalt sérüléseibe, kollégáját pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik