Szórakozás
NAV(960x640)(1).jpg (NAV, Nemzeti Adó-és Vámhivatal)

A NAV is szüretelt a szőlőföldeken

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 10. 29. 11:40

Minen gazdánál talált szabálytalanságot a NAV.

A szüreti időszakban a NAV Dél-alföldi munkatársai az alkalmazottak foglalkoztatását ellenőrizték a Dél-Alföld régió szőlőföldjein és minden vizsgált vállalkozónál mulasztást állapítottak meg – étresült a Szeged24 Jegyinák Attila sajtófelelőstől.


kép: Northfoto

A NAV a mezőgazdasági idénymunkák vizsgálatakor minden második esetben feketefoglalkoztatást tapasztalt. Ez nemcsak a költségvetésre van negatív hatással, hanem a munkavállalóra is, mivel ilyen esetben nem lesznek jogosultak az egészségügyi ellátásra.

Fontos, hogy a munkavállalók munkaviszonyban vagy egyszerűsített foglalkoztatás keretében való alkalmazását az adóhivatalnak be kell jelenteni a munkába állást megelőző napon, de legkésőbb a munkába állás napján a munka megkezdéséig. Ha a NAV munkatársai be nem jelentett alkalmazottat találnak az ellenőrzésen, a kötelezettségét nem teljesítő vállalkozó 1 millió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújtható.

A mulasztások megelőzése érdekében, valamint az esetlegesen felmerülő kérdésekkel kapcsolatban további információk érhetőek el a NAV honlapján (www.nav.gov.hu), vagy felvilágosítás kérhető telefonon, illetve személyesen az ügyfélszolgálatokon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.