Gazdaság

A PM segít elkölteni Vajnának a kormánytól visszakapott milliárdokat

andy-vajna(210x140).jpg (Array)
andy-vajna(210x140).jpg (Array)

Az ellenzéki párt provokatív javaslatot tett a megbízható, a visszatérítéshez elég magas forgalmat produkáló kaszinósnak a talált pénz elköltéséhez.

Mint mi is megírtuk, Andy Vajnának kevés híján majdnem 4 milliárd forintot fog átutalni az állam, mert a fideszesek megszavazták, hogy visszakaphassa a – haveri alapon szerzett – kaszinói után fizetendő koncessziós díjat. A Párbeszéd Magyarországért segít Andy Vajnának, hogy ebből az összegből létrehozza az Andy Vajna Alapítványt, amely az egészségügy, a szociális ágazat és az oktatásügy válságát fogja enyhíteni.

Nem elég, hogy a kormány úgy alakította át a szabályozást, hogy csak az Orbán-haverok (Vajna és Szima) üzemeltethessenek kaszinót, még a koncessziós díjat is visszaigényelhetik, ami az offshore-céghálót létrehozó Vajna esetében majdnem 4 milliárd forint lesz, csak idén. Nem kedvezmények kellenek, ellenkezőleg: különadót kell kivetni a kaszinókra, az internetes sportfogadásra, és be kell kötni a játékgépeket az adóhivatalhoz, mert jelenleg nem is tudható mekkora a tényleges bevétel – írja közlleményében a PM.

Felháborítónak tartják ugyanis, hogy miközben éhbérért dolgoznak a szociális dolgozók, naponta halnak meg betegek azért, mert nincs elég orvos és ápoló, egyes iskoláknak pedig még a rezsijére sem jut pénz, addig az Orbán-klán újabb és újabb milliárdokat osztogat a haverjainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik