Gazdaság

A Tigáz lakossági ügyfeleit is viheti a Főgáz

tigaz(210x140).jpg (Array)
tigaz(210x140).jpg (Array)

Elfogadta a cég ajánlatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, így jövő októbertől a legnagyobb gázszolgáltató fogyasztói is átkerülnek a nemzeti közműszolgáltatóhoz.

Alkalmasnak találta a Főgáz Zrt. ajánlatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, így a társaság láthatja el a jövőben a lakossági gázszolgáltatási piacról kivonuló Tigáz Zrt. ügyfeleit is – írták közleményükben. A Hivatal megállapította, hogy a vonatkozó törvényi előírásoknak a társaság által benyújtott dokumentáció megfelel. A MEKH eljárása során a felhasználók folyamatos ellátását, az ellátásbiztonság garantálását vizsgálta. A Főgáz Zrt. a Tigáz ügyfeleit 2016. október 1-jétől látja el.

A Hivatal a szolgáltatóváltás folyamatát rendszeresen ellenőrzi, arról hetente írásbeli jelentést kér, különös tekintettel a fogyasztók tájékoztatására – hangsúlyozták. A Főgáz Zrt.-nek tervet kell készítenie a szolgáltatóváltással érintett fogyasztók tájékoztatásáról, amelynek tartalmát a MEKH meghatározta. A fogyasztókat értesíteni kell arról, hogy az új egyetemes szolgáltatói szerződés a MEKH határozatában szereplő hatállyal automatikusan a törvény erejénél fogva létrejön a szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel. A tájékoztatónak tartalmaznia kell az új szolgáltatónak, valamint az üzletszabályzatának elérhetőségét, a mérőállás megállapításának módját, a panaszkezelés lehetőségeit, a szolgáltatóváltással kapcsolatos esetleges teendőket. Értesíteni kell a fogyasztókat a földgázellátás zavartalanságának biztosításáról, a fennálló hátralékok kezeléséről.

A szolgáltatóváltás fogyasztókat érintő kérdéseiről a MEKH tájékoztató dokumentumot készített, amely elérhető a hivatal honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik