Gazdaság
Iskola(960x640).jpg (Array)

Másfél milliárd forint gázdíjjal tartozik a Klik

Ember Zoltán
Ember Zoltán

újságíró. 2015. 07. 31. 12:49

A gázszolgáltató attól tartott, hogy az iskolafenntartó rosszhiszeműen megvárja, amíg védetté válik. A Klik közölte: megegyeztek az E.On-nal.

Az Index információi szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) egyedül az E.ON felé nagyjából másfél milliárdos adósságot halmozott fel.

A gázszolgáltató cég hivatalosan még nem nyilatkozott a ki nem fizetett számlákról, de felmerült, hogy attól tartanak, a közoktatási intézményeket fenntartó állami cég rosszhiszemű adós, tudatosan tartja vissza az esedékes díjakat. A nyáron százmilliós nagyságrendben nőtt az Klik adóssága.

A jelenlegi szolgáltatók helyzetét ugyanis gyengíti, hogy a Klik ellátása az év végén átkerül majd az új nemzeti közműszolgáltatóhoz, a Főgázhoz. Az ősszel viszont már megindul az iskolai tanév, így az oktatási intézmények védetté válnak, és az egyre nagyobb adósságok ellenére sem lehet majd lekapcsolni őket a rendszerről.

A Klik azóta közölte: az intézményfenntartó elnöke tárgyalt az E.ON vezérigazgató-helyettesével és megegyeztek a közüzemi szolgáltatónál fennálló tartozások kifizetésének ütemezéséről.

A gázszolgáltató is reagált

Az E.ON a cikkünk megjelenése után lapunkkal azt közölte: az E.ON továbbra is törekszik arra, hogy az oktatási intézmények fenntartásáért felelős Klebersberg Intézményfenntartó Központtal megegyezésre jusson a felhalmozott tartozás rendezéséről.

Azt írták, a cég tudatában van annak, hogy a szolgáltatásból kikapcsolt egységek oktatási célú intézmények, így ennek megfelelően jártak el. Ebből kifolyólag ezek között a gázszolgáltatásból kikapcsolt intézmények között nincs olyan, ahol aktív nyári diák vagy gyerekprogram lenne.

“Az E.ON továbbra is igyekszik mindent megtenni, hogy a helyzet rendeződjön, tárgyalásokat folytat az intézmények fenntartójával annak érdekében, hogy ne történjenek további kikapcsolások, és az ellátotti körben maradhassanak az intézmények” – írták.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.