kaszino(210x140).jpg (Array)
Gazdaság

LMP: korlátozzák a kaszinók nyitvatartási idejét

A lehetséges téteket is maximálná a zöldpárt.

Az LMP azt javasolja, hogy korlátozzák a jelenleg napi 24 órában üzemelő kaszinók nyitvatartási idejét – erről Ikotity István beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő hangsúlyozta, valamilyen módon szabályozni kellene az egy ember által maximálisan megjátszható tét nagyságát is.

A politikus hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek törvényi változásai alapján jelentősen változott a szerencsejátékhoz való hozzáférés, a nyerőgépek már csak a kaszinókban találhatóak meg, amelyek működtetése koncessziókhoz van kötve.

Úgy fogalmazott, hogy a szerencsejáték-függőség súlyos betegség, ami Magyarországon több tízezer, egyes szakmai becslések szerint közel kétszázezer embert érint. A szerencsejáték-függőség a drog vagy az alkoholbetegséghez hasonlóan képes tönkretenni embereket, kapcsolatokat – jelentette ki, a prevenció fontosságára felhívva a figyelmet.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.